Telstar overduidelijke derbywinnaar (video en foto’s)

Na drie competitiewedstrijden uit gespeeld te hebben, was het dan eindelijk weer aan Telstar om voor het eigen publiek te spelen. Allereerst maakte het 2e zich op voor een belangrijke pot tegen Mia 2, deze werd uiteindelijk gewonnen met een 13-12 stand. Na de warming up en het inschieten werd er eerst opgelopen met de kinderen van de F-jeugd, vervolgens werden de high fives uitgedeeld en kon de wedstrijd van start gaan.
In de eerste aanval werd er door beide partijen snel gescoord, hierdoor stond het 1-1. Helaas liep het voor Sparta (N) wat anders, hun goals werden uitgesteld terwijl Telstar lekker door bleef gaan. Soms waren er wat haperingen, maar door veel rebounds te pakken kon er goed herhaald worden. De stand ging van een 3-1, naar een 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Sparta (N) 1 had moeite met de strakke verdedigende druk van Telstar 1, hierdoor werd de passing slapper en kon er makkelijk onderschept worden. Uiteindelijk gingen de beide teams de kleedkamers is met een stand van 9-3 voor Telstar 1.
Na de rust gingen de laatste 30 minuten in, ook hierin liet Sparta niet zien waartoe zij in staat zijn. Hierdoor walsde Telstar er hard overheen, met steeds een groter gat waardoor de uiteindelijke stand uitkomt op 19-6 in het voordeel van de thuisploeg. Een goed vervolg op de winstpartij van vorige week tegen Elburg 1, deze mentaliteit moet vastgehouden worden naar de laatste competitiewedstrijd tegen Exakwa. Voor Telstar 1 is dit een belangrijke wedstrijd, er wordt nog gespeeld voor eventueel kampioenschap. Wij hopen u allen te zien om 14.45 u bij het thuiscomplex, daarna bent u ook welkom bij het 60-jarig jubileum, tot ziens!

De eerste paar minuten was Sparta nog wel tegen Telstar opgewassen.

Maar ndat de Hoevelakers een voorsprong hadden genomen, gaven ze die niet meer weg.

Sterker nog, ze bouwden die via 9-3 bij rust uit tot 19-6 bij het laatste fluitsignaal.

Een groot aantal foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen