Stroperig Telstar komt pas in het laatste kwartier los

In een moeizame avondwedstrijd het Telstar/Schoonderbeek 1 gewonnen van Revival 1.

De ploeg uit Hoevelaken had het vizier niet op scherp staan, maar hield aan de andere kant de tegenstander prima van scoren af, waardoor er met een 19-8 overwinning werd afgesloten.

Telstar startte, in een flink gevulde sporthal ‘De Slag’, de wedstrijd goed. Met een aantal goede aanvallen werd al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord gezet. Dit noodzaakte de tegenstander tot een aantal wijzigingen waar de ploeg van Maarten de Jong het lastig mee had. De afronding liet te wensen over en van creativiteit was geen sprake. De score liep uit naar 6-2, waarna er met een 7-4 stand gerust ging worden.

Aan de thee legde Maarten en Henk de hand aan een betere tweede helft. Dit resulteerde in een spel met betere combinatie. Sprankelend was het nog altijd niet, maar de korf werd meer gevonden en verdedigend bleef de ploeg de taken goed uitvoeren. Vooral in het laatste kwartier wist de ploeg nog een aantal keren op fraaie wijze te scoren. Uiteindelijk floot de scheids af bij een 19-8 stand.

Met deze overwinning stelde Telstar 1 voor de 11e keer op rij de punten veilig (veld en zaal bij elkaar). Een ongekende reeks die uiteindelijk moet gaan resulteren in het tweede kampioenschap van dit seizoen.

bijdrage van Joost Geluk

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen