SSVNleden leren van Gerard Kemkers

Foto:

Gerard Kemkers was dinsdagavond 12 maart te gast bij SSVN voor meer dan alleen het geven van een workshop Droogtraining.

Trainers Jannes Bast en Dick van de Bunt van de Droog-en-schaatsplanktraining op de dinsdagavond hadden Kemkers weten te strikken. De hele club wilde leren van zijn trainingsaanpak en adviezen om het schaats en sportplezier te vergroten en prestaties te verbeteren.
Veel aanmeldingen waren het gevolg van zijn komst.

Tijdens het eerste deel van de avond, (een Meet & Eat) gingen trainers, begeleiders, bestuur en commissieleden van de SSVN in gesprek. Hij vertelde boeiend over de schaatssport en ook beantwoorden hij de vragen die gesteld werden.

Voor het tweede gedeelte van de avond werden de leden die zich opgegeven hadden voor de workshop welkom geheten door Kemkers. Ze moesten goed aan de bak.

Duidelijk kwam naar voren dat schaatsplanktraining een onmisbare en waardevolle trainingsvorm is, omdat je met deze plank oefeningen en techniek kunt inoefenen die op het ijs onmogelijk zijn.
Het derde gedeelte was ontspannen en in gesprek gaan met elkaar.

Over Gerard Kemkers


In 1998 werd Kemkers coach van de KNSB-Kernploeg. Daarna, in 2002 van de TVM-schaatsploeg, waarin hij onder andere Carl Verheijen, Jochem Uytdehaage, Sven Kramer, Irene Wust, en Erben Wennermas coachte.
Tegenwoordig werkt Kemkers bij TalentNed als directeur.

Keertje meetrainen?

Ben je geïnteresseerd geworden om schaatsen of skeeleren snel en goed te leren met andere liefhebbers van dit kunstje?
Iedere dinsdagavond om 19.30u worden door Dirk van de Bunt en Jan Bast deze trainingen verzorgd bij hoofdsponser Loodgiertersbedrijf Van Dasselaar BV aan de Ohmstraat 1. Je kunt contact opnemen via de website van de SSVN, of via de mail: [email protected]

bijdrage van Harry Koelewijn

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen