Sparta blijft vierde op de ranglijst

Sparta maakt het voor de supporters dikwijls niet gemakkelijk.

Het lijkt of een killersmentaliteit ontbreekt. Zo ook zaterdag tegen Staphorst op de Ebbenhorst.

Nadat in de vijfde minuut Tyrone Fonville de bal op zijn hoofd kreeg maar ‘m net niet genoeg vaart mee kon geven, was het Jesse Buitenhuis die in de zevende minuut de score opende 1-0. Na vijfentwintig minuten wisten de Nijkerkers de score te verdubbelen. Een fijne pass van Jesse Buitenhuis op Mark van der Weijden, die op zijn beurt Omar el Ghazouani wist te bereiken 2-0.

Toen dachten de Nijkerkers het nog iets rustiger aan te moeten doen. De wedstrijd temporiseren en de stand van 2-0 voorsprong de kleedkamer mee innemen leek de doelstelling. Maar ja, dan ga je achterin de bal een beetje hooghartig rondspelen die dan wordt onderschept en de Staphorster aansluittreffer is het gevolg 2-1.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Mark van der Weijden een kopkansje maar keeper Daan Zwinselman kon redelijk makkelijk pareren. Toch kreeg diezelfde Mark van der Weijden de 3-1 op zijn naam. In de tweeënzeventigste minuut werd hij diep gestuurd en met zijn enorme snelheid wist hij de oversteek te maken richting Zwinselman die hij vervolgens kansloos liet.

Maar goed, als je dan zeven minuten later er weer voor zorgt dat zij een penalty krijgen…..een Nijkerkse verdediger meende een Staphorster aanvaller aan zijn arm te moeten gaan hangen. De penalty van Sander de Grote werd onberispelijk binnen getikt 3-2. In de tien minuten die nog volgden kwamen noch de Nijkerkers noch de Staphorsters in problemen en zo werd die stand ook de eindstand.

bron: Gerard Kok, de foto s zijn van Arjen Gerritsma en de videosamenvatting kon vanwege een technisch mankement niet gemaakt worden

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?