Flevo dames verliezen nipt in derby

Foto:

PUTTEN – Deze zaterdag was het weer een derby-tijd, nu tegen ZEW-Triton.

De Flevo dames hadden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt over hoe deze wedstrijd te spelen.

De eerste periode verliep voor beide ploegen wat moeizaam. De Flevo dames waren aan het bikkelen in de aanval en scherp in de verdediging. Gelukkig kregen de Flevo dames als eerste een man meer en deze werd goed benut door Vera Molan. De Flevo dames stonden op een 0-1 voorsprong. Even later maakte ZEW-Triton de gelijkmaker. De eindstand van de eerste periode was dan ook 1-1.

De Flevo dames gingen met goede moed de tweede periode in. Doen wat we afgesproken hadden en dan gaan we doelpunten maken. Het is een gelijke stand, dus we hebben nog niet verloren. Maar ZEW-Triton kwam op voorsprong. Vera Molan reageerde even later en trok de stand gelijk. Flevo d1 begon slordig te passen en daar maakte de Puttense tegenstander met 2 goals goed gebruik van.

Er moest dus een Nijkerks tandje bij. Het begon goed voor de Flevo dames ze kregen niet een man maar twee man meer. Die werd benut door Lara van de Vliert. Snel daarna kregen de Flevo dames een man minder. Daar profiteerde ZEW-Triton ook van: 5 – 3 De Flevo dames waren hard aan het bikkelen voorin. Met succes, want Jette Bokkers kreeg een man meer. Ze kon snel de bal passen naar van de Vliert en die gaf een mooi balletje terug, 5-4 dus. Aan de andere kant kregen de Flevo dames een man minder en daardoor kwamen ze weer op 2 goals achterstand: 6-4.

Het laatste kwart was zeker niet het beste. Twee seconden voor het einde hadden de Flevo dames de bal. Vera Molan was degene die schoot vanaf de middellijn en deze zat erin. Eindstand 6-5.

Doelpunten: Vera Molan (3), Jette Bokkers en Lara van de Vliert (1)

bijdrage van Lara van de Vliert

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen