Sparta blijft winnen

NOORDWIJKERHOUT – Het was een fijne voetbalmiddag op de Boekhorst.

Al in de eerste minuut kon de eerste kans van Mark van der Weijden genoteerd worden. Twee minuten later mocht Mike Ahrens een vrije trap nemen die hij op het hoofd van Mark legde maar die kopte maar net naast. De oranjezwarten kwamen heel best uit de startblokken. Nog eens drie minuten later was het dan toch raak voor Van der Weijden en Sparta 0-1.
Hierna lieten de Nijkerkers de gastheren een beetje hun gang gaan en in de twaalfde minuut ging dat dan ook mis 1-1. Gyliano van Velen was de gevierde man aan Noordwijkerhoutse kant.
De verdediging van VVSB liet zich zo nu en dan niet van hun beste kant zien. Zo kon het gebeuren dat Mike Ahrens de bal veroverde en heerlijk over keeper Valk kon stiften 1-2. Binnen een minuut of zeven na de hernieuwde voorsprong was het weer Mark van der Weijden die van zich deed spreken, hij kopte een voorzet fraai tegen de touwen 1-3.
In de drieënveertigste minuut was het Tyrone Fonville die een prachtige pass met buitenkantje rechts van Omar el Ghazouani naar binnen liep 1-4. Dit was ook de ruststand.

Twintig minuten in de tweede helft mocht Mark van der Weijden over de rechterkant opstomen tot aan Ruben Valk, In de korte hoek poeierde hij de bal keihard langs Valk 1-5. Vijf minuten voor het einde mochten de gastheren nog een vrije trap nemen en werd dat de tweede van de middag voor VVSB, Ricardo Kuijvenhoven naam kwam op het scorebord te staan.

De Nijkerkers hebben deze middag goede zaken gedaan, de meeste concurrenten om de titel morsten punten. Vogels en Harkema deelden de punten, Genemuiden verloor van DEM. Koploper RKAV Volendam wist maar ternauwernood het vege lijf te redden 😉 tegen ODIN’59. In Volendam werd het maar liefst 11-2.