Harde werken loont voor de Dames van Flevo

Foto:

Afgelopen zaterdag kwamen de dames van DWK naar het Jaap van de Krolbad.

De dames van Flevo hadden afgelopen 2 wedstrijden de punten niet mee naar huis kunnen nemen. Dat betekende, dat deze week er hard gewerkt moest worden, zodat de punten naar de Flevo dames kon gaan. Met volle focus gingen de dames de wedstrijd in.

Het eerste partje trapte de dames af na gelijk 30 seconde te scoren. Met een 5 meter schoot Jette Bokkers de bal in de goal. Om de beurt werd er gescoord bij de twee teams. Wel door hard werken deze periode kreeg Bokkers de bal via Vera Molan hem zo in de hoek te gooien. Lara van de Vliert sloot deze periode af door in de laatste seconde hard door te zwemmen om zo een 1-0 situatie te creëren. De periode sloten de dames van Flevo af met 3-2.

Het ging goed bij de dames, alleen moesten ze hier wel hard voor werken. Het middenveld moesten ze meer gaan bezetten want hierdoor konden de tegenstanders de doelpunten uithalen. Deze periode ging ook wat moeizamer. Pas in de laatste minuut kregen Vera Molan de bal het doel in. Vanuit een midvoorpositie schoot ze hem over de keeper in de rechterhoek. Josée van den Hoven liet ook nog de laatste seconde van zich horen door vanuit het middenveld met de balop te zwemmen. Verwarring bij de tegenstander ontstond en hier maakte van den Hoven gebruik van. Ze schoot de bal direct in de korte hoek waardoor het 5-2 kwam te staan.

Nog steeds was het hard werken en veel zwemmen. Maar de derde periode begon gelijk goed door Jette Bokkers die een bal van Josée van den Hoven kreeg vanuit achter. Bokkers lag op de midvoorpositie de plaatste de balgelijk de goal in. Deze periode kregen de dames het nog wat zwaarder doordat de tegenstander wat trucjes deed. Daardoor vielen twee tegengoals. Dit maakte de stand 6-4

De laatste periode waren de dames moe. Dit weerhield ze er niet van hard te knallen om zo ervoor te zorgen dat deze punten in Nijkerk bleven. Goede press en zorgen dat het middenveld ook goed bezet werd tijdens de aanval. Dit uitte zich goed door Lara van de Vlier die hard vanuit het middenveld zwom waardoor ze afstand creëerde van de tegenstander. Wat in een doelpunt eindigde. In het midden van deze periode was het hard werken waardoor de dames eruit werden gestuurd. En hier kregen dames een tegendoelpunt. Het stond nu 7-5 en deze voorsprong moest vastgehouden worden. Vera Molan zorgde met nog een doelpunt voor  na een fantastische 2-1 situatie met Jette Bokkers waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 8-5 en was het harde werken het allemaal waard en konden de dames gerust gaan douchen waar een speler stond met wat te drinken voor de dames.

bijdrage van Thalia Zwart

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen