20 Nijkerkers aan de start van de Rotterdamse marathon

Foto:

Ruim twintig lopers die zijn aangesloten bij 2BFit staan zondag aan de start van wat bekend staat als “de mooiste” marathon.

In Rotterdam sluiten zij een lange periode van intensieve voorbereiding af met het afleggen van het 42.195 meter lange parcours.Voor Arjan Mulder (van 2Bfit) is het al weer 15 jaar gelden, dat hij een marathon liep.

Ruim 12.000

In de afgelopen maanden legde de Nijkerkse marathongroep al heel wat (gezamenlijke) kilometers af. Een snelle rekensom leert dat dat er sinds de start van 2024 minimaal 12.000 waren. En dat zijn alleen nog maar de geregistreerde kilometers in de Strava-app, in werkelijkheid zijn het er nog meer.

Evenementen

Marathon Rotterdam is met alleen al 17.000 deelnemers op de langste afstand een gigantisch evenement. Om zich voor te bereiden op deelname aan zo’n (grote) happening, gaven de Nijkerkse marathonlopers daarom ook in de voorbereiding al acte de presence bij diverse loopevenementen. Zo verschenen zij aan de start van de halve marathon in Linschoten (december), de Asselronde van 25 kilometer in Apeldoorn (februari) en de Achtkastelenloop van 30 kilometer in Vorden (maart). Nog even knallen op kortere parcoursen binnen eigen gemeentegrenzen gebeurde net zo goed: bij de eigen Snertloop (januari), bij de Koude Polderloop (februari), bij de veluwepoortloop (maart) en vorige week nog bij de Halve van Nijkerk (10 kilometer).

Enkeltje Harderwijk

Het toetje van de gezamenlijke trainingen was de ongeveer 33 kilometer lange route vanuit Harderwijk op zaterdag 30 maart. Daarvoor nam de groep de trein heen, om met de benenwagen terug te lopen naar Het Koetshuis, waar zij zich de koffie met gebak goed lieten smaken.

Met al die kilometers in hun benen, kijken de Nijkerkse marathonlopers vol vertrouwen uit naar hun avontuur in Rotterdam. Daar starten zij zondag tussen 10.00 en 10.30 uur aan hun (eerste) marathon.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen