Flevo d1 nog één wedstrijd van kampioenschap verwijderd

Foto:

DOESBURG – Met maar liefst 13 speelsters vertrokken de dames naar hun wedstrijd tegen DWV. Ronald Bokkers was de coach.

Margrita Bolink en Miranda van de Vliert waren er om te supporten. Voor de wedstrijd legde Bokkers uit dat het belangrijk was dat de talenten goed ingezet zouden worden. Ook werd aangegeven dat rust van belang is. Ten slotte gaf hij de dames mee dat ze goed op hun verdediging moesten letten.

De eerste periode begon erg moeizaam voor Flevo. De ballen kwamen niet lekker aan en het lukte niet om de aanval af te maken. Wel lukte het bij de tegenstanders, want DWV scoorde één keer.

Bokkers gaf aan dat de rust meer in het spel moest komen. De tweede periode begon met een goal van afstand door Vera Molan. Vervolgens zorgde Jette Bokkers voor de voorsprong door de 1-2 te maken. De 1-3 werd gemaakt door Vera Molan die een strafworp benutte. Lara van de Vliert maakte de volgende. Zij kreeg de bal aangespeeld door Leonie van Keulen waardoor ze over de zijkant door kon zwemmen en de bal netjes in het doel legde. Leonie van Keulen stond ook aan de basis van het volgende doelpunt. Zij gooide de bal precies goed op de hand van Marjolein Berghuis die de bal scoorde. Na nog een doelpunt van DWV eindigde de tweede periode met een 2-5.

De derde periode begon met twee doelpunten voor de thuisploeg. Charlotte van Hamersveld greep haar kans en gebruikte haar snelheid om vrij door te komen en de bal in het doel te knallen. De derde periode eindigde met 4-6.

De coach wilde de controle behouden. De dames gingen hiermee verder. De laatste periode begon met een doelpunt vanuit de manmeer situatie door Charlotte van Hamersveld. Toen scoorde Vera Molan, die vrij door wist te komen en op die manier de 4-8 maakte. Charlotte van Hamersveld maakte de 4-9. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gemaakt door Jette Bokkers. Zij kreeg een prachtige pass van Josée van den Hoven en kon de bal daardoor doortikken. De wedstrijd eindigde met 4-10.

bijdrage van Nora Doornhof

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen