Opnieuw koude douche voor Hoevelaken

Voor de vierde keer dit kalenderjaar is het Hoevelaken niet gelukt om na een geweldig resultaat ook de week daarna de tegenstander een pak slaag te geven.

Na de bijna historische zege bij Terschuurse Boys op 27 januari volgde een onnodige nederlaag in de week daarna tegen koploper Renswoude. Na de wervelende voetbalshow in Doorn bij hekkensluiter DEV (4-1) kon in Wijk bij Duurstede ternauwernood een punt in de wacht worden gesleept dankzij een strafschop in de laatste minuut. Op de collectieve overwinning bij runner-up ONA in Wageningen (1-0) volgde een vrijwel collectief falen op Kleinhoven tegen DFS (1-3). Vorige week op de Grebbeberg werd Candia in het tweede kwart van de wedstrijd overlopen, wat Hoevelaken vijf treffers en een 5-0 overwinning opleverde, maar afgelopen zaterdag was er van die stormloop weinig meer over en hadden de voorwaartsen aanzienlijk minder in de melk te brokkelen tegen Advendo. Resultaat: een nieuwe domper voor Hoevelaken, omdat de Edeveners met drie punten naar huis gingen. Kortom, wisselvalligheid troef.

Na een waarschuwingsschot van Advendo in de beginfase van de wedstrijd speelde het grootste deel van de eerste helft zich vooral af op de helft van de gasten. Hoevelaken had het meeste balbezit en aanvallend viel er van Advendo niet veel te vrezen. Het optische overwicht resulteerde in de 26e minuut in de openingstreffer voor Hoevelaken. Joep Timmerman kreeg de bal bij Daan Vinke, die het leer in de korte hoek tegen de touwen kreeg. Het paste allemaal maar net, maar de voorsprong was wel een feit.
Voor Hoevelaken zou een verdubbeling van de marge voor de rust een uitkomst zijn geweest, maar na een verkapte drinkpauze, mogelijk gemaakt vanwege een blessurebehandeling, kwam Advendo vanuit het niets op gelijke hoogte. Vanuit een afstandsschot stuiterde de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn, maar om aan alle onzekerheid een einde te maken, werd de terug stuiterende bal alsnog in de touwen geschoten.

In de tweede helft probeerde Hoevelaken overwicht te creëren, maar de eerste drie schotjes op doel vormden geen gevaar voor de sluitpost van Advendo. De wedstrijd kabbelde wat voort, vooral op de speelhelft van Hoevelaken, maar zonder gevaar voor beide doelen, totdat Hoevelaken de mogelijkheid leek te krijgen om opnieuw op voorsprong te komen. Via Siem Kooistra, aan Hoevelakense kant de man van de wedstrijd, belandde de bal op de paal. Zonder echt gevaarlijk te worden probeerde Hoevelaken nog wel de volle winst te behalen, totdat in de laatste minuut van de officiële speeltijd ineens Advendo een enorme vrijheid kreeg en, eigenlijk opnieuw vanuit het niets, op een 1-2 voorsprong kwam. Hoevelaken kreeg daarmee alweer een koude douche te verwerken en werd de kans niet gegrepen om druk te blijven zetten op het vrije Renswoude en te profiteren van het puntverlies van ONA.

Voor Hoevelaken zijn er nog twaalf punten te gaan, te verdelen over drie uitwedstrijden en één thuiswedstrijd. Gezien de inleiding van dit verslag is dit voor Hoevelaken wellicht een ideaal scenario, omdat dit kalenderjaar de resultaten op verplaatsing aanzienlijk beter waren dan die op Kleinhoven. Verloren is er nog niets, daar waar het gaat om promotiekansen, maar dan is een voortzetting van de lijn na een goed resultaat wel een voorwaarde. Komende zaterdag kan in Otterlo worden getest of deze theorie punten oplevert.