Grootste competitienederlaag sc Hoevelaken

mei 12 , 10:59 Sport
2024 05 12 schoevelaken
WAGENINGEN - Terwijl op Kleinhoven al voor de tweede dag een fantastisch internationaal voetbaltoernooi gaande was, toog toch een groot aantal vaste supporters van de Hoevelakense hoofdmacht naar Wageningen af, om te aanschouwen hoe de paradepaardjes het er vanaf zouden brengen in de belangrijke wedstrijd tegen WAVV.
Met evenveel punten bezetten beide ploegen de derde – en vierde plaats en zijn beiden nog volop in de strijd om een nacompetitieplaats om promotie. Bij het opmaken van de balans werd echter pijnlijk duidelijk, dat Hoevelaken deze zaterdag tekort kwam. Blijkbaar drukte het missen van doelman Gijs Leebeek, de geschorste Ludo Horst en de afwezige middenvelders Paul Eleveld en Joep Timmerman toch een zwaar stempel op de ploeg.
Hoevelaken kreeg al in de eerste minuut van de wedstrijd een hoekschop te nemen, waarbij de bal in de kluts terecht kwam, maar niet in het doel. Vervolgens ontstond er ruim een half uur een gelijkwaardige wedstrijd, die weliswaar heen en weer ging, maar niet echte grote kansen opleverde. Totdat in de 38e minuut de altijd betrouwbare Siem Kooistra met een vreemde pass in de fout ging. In eerste instantie kon doelman Andy Tolboom de meubelen nog redden, maar in het vervolg van de aanval kon de bal vrij worden binnen gekopt. Volgens velen die op één lijn stonden, waaronder de Hoevelakense assistent, gebeurde dat in ruime buitenspelpositie, maar de arbiter van dienst ging daarin niet mee.
In de slotfase van de eerste helft leek Hoevelaken vanuit een hoekschop op gelijke hoogte te komen, maar verdediger Pascal de Jong werkte de bal tegen de kruising. In de snelle tegenstoot was WAVV wel doeltreffend en ging Hoevelaken alsnog met een (te) grote achterstand de rust in.
Ook in de laatste competitiewedstijd tegen Otterlo ging Hoevelaken met een 0-2 achterstand de rust in, maar kwam de ploeg als herboren uit de kleedkamer. De gastheren werden totaal overlopen en al binnen een kwartier was de stand gelijk getrokken. Met dezelfde intentie kwam Hoevelaken tegen WAVV niet terug op het veld. Hoewel Hoevelaken met een aantal aardige pogingen nog wel ondernam om de stand een dragelijker aanzien te geven, was Hoevelaken in aanvallend opzicht onmachtig. De Arbeiders uit Wageningen daarentegen zorgden met razendsnelle uitvallen voortdurend voor gevaar. In het derde kwart van de wedstrijd tilden de gastheren de stand naar 4-0, waar aan de ene kant Hoevelaken nog tevreden mee mocht zijn, maar aan de andere kant toch niet geheel de krachtsverhouding weergaf. Hoe dan ook, Hoevelaken moet komende weken in de derby tegen Terschuur en – opnieuw in Wageningen – tegen het reeds gedegradeerde SKV alle zeilen bijzetten om toch nog kans te houden op promotie.