Sparta Nijkerk VR1 sluit wisselvallig seizoen af met nederlaag

AMSTERDAM – Na de fraaie overwinning van afgelopen week op RCL VR1, is het de vrouwen van Sparta Nijkerk in de uitwedstrijd tegen Real Sranang VR1 niet gelukt om dezelfde intensiteit op de mat te leggen.

Gevolg was een 6-4 nederlaag, waarmee Sparta Nijkerk de competitie afsluit met een 6e plaats op de eindrangschikking.

Thuis werd er nog met 9-0 gewonnen van degradant Real Sranang, maar de ploeg uit Amsterdam heeft vanaf de winterstop een metamorfose ondergaan. Met een vijftal erg goede speelsters erbij pakten ze veel punten, deden zelfs mee om de 3e periodetitel, maar kwamen ze uiteindelijk net een punt te kort om zich te handhaven in deze sterke 1e klasse.
De Spartanen begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken al na 2 minuten tegen een achterstand aan. Real Sranang zette druk en was duidelijk op zoek naar meer. Pas na een kwartier kroop Sparta Nijkerk wat uit haar schulp en meteen leverde dat ook kansen op. En geen kleine ook. Helaas stonden keepster en paal de aansluitingstreffer in de weg. In de 36e minuut kwam een beetje uit het niets de 2-0 op het scorebord, een prima uitgespeelde goal overigens. Willemijn van Heerdt scoorde een minuut later de 2-1 en Sparta Nijkerk trok de touwtjes wat aan. Opnieuw hielp het een enorme kans om zeep. Daar waar met een (ruime) voorsprong gerust had kunnen worden, moest de boel in de kleedkamer op scherp worden gezet om de wedstrijd in de 2e helft om te buigen.

Dat ging faliekant mis. Waarbij aangetekend dient te worden dat Real Sranang een aantal wereldgoals maakte. Met name de aanvoerder en nummer 10 was deze middag een klasse apart en maakte 4 goals, waarvan 1 een streep vanaf de middenlijn over keepster Heidi Beerthuijzen. Real Sanang liep binnen een kwartier uit naar 5-1, voordat Jolien van Looijengoed iets terug kon doen in de 62e minuut. Ze scoorde opnieuw in de 81e minuut, waardoor er nog iets mogelijk leek, maar vanaf de aftrap kregen de Spartanen de 6-3 om de oren. De 6-4 van opnieuw Jolien van Looijengoed was voor de statistieken. Teleurgesteld dropen de Spartanen af. Een kleine pleister op de wonde was dat Spirit haar laatste wedstrijd gewonnen had en daarmee de 3e periodetitel voor zich opeiste. Daarmee zouden de Spartanen ook bij een overwinning al kansloos zijn geweest voor deelname aan de nacompetitie.