Sparta Nijkerk 35+ 2 is kampioen

Foto:

TERSCHUUR – Op de allerlaatste speeldag heeft Sparta Nijkerk 35+ 2 de spannende strijd om het kampioenschap in de veldcompetitie beslecht.

Door de avond met een 2-1 overwinning op grootste concurrent Veensche Boys te openen, hadden de mannen het verdere verloop zelf in de hand. Na de klinkende 4-0 overwinning op Veluwse Boys bleek een gelijkspel (1-1) tegen Terschuurse Boys genoeg om het kampioenschap in de wacht te slepen.

Sparta begon de avond met een punt achterstand op koploper Veensche Boys. De Nijkerkers misten hun aanvalsleider en topscorer en daarnaast nog een aantal sterkhouders. Sparta begon dus gehavend en moest meteen vol aan de bak in een alles-of-niets-wedstrijd tegen koploper Veensche Boys. De opdracht: minimaal een gelijkspel om hoop te houden, maar een overwinning leek (en bleek achteraf) noodzakelijk. Kortom, de ploegen speelden een directe ‘finale’ in de strijd om het kampioenschap.

Zidane

Die finale begon met kansen voor Sparta, met onder meer een bal op de paal. Maar halverwege de wedstrijd hielpen de Nijkerkers hun concurrent met een ongelukkige handsbal aan de 0-1 voorsprong. Een potentieel knakmoment voor Sparta, dat op dat moment virtueel 4 punten achter stond, maar de mannen rechtten hun ruggen. De gelijkmaker viel, waarna Bart van Steeg á la Zidane in de Champions League finale tegen Leverkusen met een fenomenale volley de 2-1 tegen het net schoot. Ineens waren de rollen omgedraaid: Sparta koploper en prooi, Veensche Boys achtervolger en jager.

Billen knijpen

In de stromende regen met de dreiging van onweer tikten de Spartanen in de tweede wedstrijd De Veluwse Boys met 4-0 vakkundig weg, waarna het allemaal aankwam op de allerlaatste wedstrijd. Een gelijkspel tegen Terschuurse Boys zou voldoende zijn en dus leek de buit binnen toen Sparta de 1-0 maakte. Toen Terschuurse Boys daar met de 1-1 iets tegenover zette, sloeg de stress nog even toe en volgden zeven bibberende, bange minuten voor de Spartanen. Het eindsignaal van de arbiter werd met gejuich ontvangen in het Sparta-kamp, waarna het kampioenschap (op doelsaldo) kon worden gevierd.

Mooi hè?

Keeper Arjan Mostert sprak van het mooiste kampioenschap van z’n leven, terwijl Rob van de Vis kon maar met moeite z’n tranen kon bedwingen. ‘Schitterend!’, aldus de Maldini van de Oranjehemden. Ook Bas Wijnands was door het dolle heen en sprak van een ‘dik verdiend kampioenschap’. Paul Nolens, al weken zonder stem, kon dat beamen en kon niet meer toevoegen dan: ‘Ik heb hier geen woorden voor.’ Ergens in de middencirkel liep een hele blije Bart van Steeg. Hij zei het niet te kunnen geloven en was naar eigen zeggen “in de zevende hemel.” Mark Kloostra en Remco “Pirlo” Hoogeveen bekeken het allemaal van een afstandje en de vatten de avond passend samen: ‘Mooi hè?!’

En mooi was het. Sparta Nijkerk 35+ 2 is kampioen!

bijdrage van Mark Kloostra

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen