JOEY’S judoka’s met brons naar huis

Foto:

JOEY’S Judoschool nam afgelopen zondag met een geselect groepje jongens deel aan het NK judo voor teams onder de 12 jaar.

Hiervoor hadden zij zich onlangs gekwalificeerd door kampioen te worden op het districtkampioenschap Midden Nederland voor teams.

Nu mochten ze, deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor teams. Dit is het allerhoogste niveau waar de jeugd op kan judoën in deze olympische sport. Hier streden ze tegen teams van grote topclubs uit Nederland.

De jongens lieten aanvallend judo zien en scoorden regelmatig met ippon. De hoogste score binnen judo. In de eerste ronde wonnen ze met 3-2 van JC Hercules. In de kwartfinale pakten ze met 3-2 de winst op team Coolen. In de halve finale gin het nipt met 3-2 mis tegen Top Judo Amsterdam.

Maar ze revancheerden zich tijdens de strijd om het brons. Met een 4-1 overwinning pakte dit topteam, bestaande uit Michael Moons -30 kg, Julius Vos -34 kg, Dani Bos -38 kg, Devin Ploeg -42 kg en last but not least Mitch van Houten in de categorie +42 kg, overtuigend de derde plaats.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen