SC Hoevelaken staat voor druk Hemelvaartweekend

Foto:

HOEVELAKEN – Voetbalvereniging sc Hoevelaken staat aan de vooravond van een drukke periode op Hemelvaartsdag en het weekend daaropvolgend. Zowel op historisch gebied als op internationaal terrein staan er diverse activiteiten gepland. Daar tussendoor speelt ook nog de actualiteit.

HOEVELAKEN – Voetbalvereniging sc Hoevelaken staat aan de vooravond van een drukke periode op Hemelvaartsdag en het weekend daaropvolgend. Zowel op historisch gebied als op internationaal terrein staan er diverse activiteiten gepland. Daar tussendoor speelt ook nog de actualiteit.

 

Jubileumtocht

SC Hoevelaken gaat dinsdag 15 mei het vijftigste levensjaar in. Een jaar lang zullen op weg naar de vijftigste verjaardag op 15 mei 2013 diverse jubileumactiviteiten plaatsvinden, waarvan op Hemelvaartsdag het startschot plaatsvindt. Rond 16.00 uur start er op Kleinhoven een jubileumtocht door het dorp, waarmee de voetballers als alternatief voor een fakkelloop de aandacht op het jubileumjaar vestigingen. Op diverse aan de voetbalclub gerelateerde plaatsen in het dorp zullen de verschillende geledingen van de club instromen, waarna bij terugkomst op het sportcomplex het officiële startsein voor het jubileumjaar op gepaste wijze zal worden gegeven door voorzitter Wim van Vliet.

Wandelliefhebbers die sc Hoevelaken een warm hart toedragen en het leuk vinden om mee te lopen, zijn in rood-witte uitdossing van harte welkom om deel te nemen.

 

Internationaal jeugdtoernooi

Na het startschot voor het jubileumjaar worden de activiteiten naadloos overgenomen door de internationale toernooicommissie. Op Hemelvaartsdag worden namelijk al de eerste gasten verwacht voor het internationale jeugdtoernooi, dat op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei wordt afgewerkt. De Engelse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen. De gasten uit Duitsland en België, die vrijdag arriveren, overnachten op het complex.

Het internationale jeugdtoernooibij sc Hoevelaken kent een lange traditie. De eerste editie in 1991 bleek zo’n succes, dat het diverse commissies al twee decennia lukt, om iedere drie jaar buitenlandse ploegen naar Hoevelaken te halen als bevestiging van internationale voetbalvriendschap. St Benet’s Wasps, SV Dürscheid en Nieuw Boechout zijn de Engelse, Duitse en Belgische verenigingen, die niet meer bij het toernooi zijn weg te denken. Het komende internationale jeugdtoernooi is inmiddels al aan de achtste editie toe en wordt op vrijdag om 9.00 uur ceremonieel geopend. De wedstrijden beginnen, net als zaterdag, om 10.30 uur.

 

Nacompetitie

Tussen de bedrijven door is er uiteraard ook nog de actualiteit. Met Hoevelaken 1, 2, A1, B1 en de dames zijn er vijf teams, die zich via een goede klassering voor de nacompetitie hebben weten te plaatsen en gaan meedoen in de strijd om promotie. Met dit toetje hopen genoemde teams het seizoen met de kers op de taart te bekronen, maar dan zullen er eerst wat tegenstanders ‘uit de weg geruimd moeten worden’. Het voorlopige programma voor de nacompetitie is als volgt:

 

Dinsdag 15 mei

20.00 uur: Hoevelaken 1 – Ostrabeke 1

 

Donderdag 17 mei

12.30 uur: Hoevelaken Dames – Papendrecht

 

Zaterdag 19 mei

10.30 uur: HTC Zwolle B1 – Hoevelaken B1 (De eerste wedstrijd eindigde in 2-2)

14.30 uur: Ostrabeke 1 – Hoevelaken 1

15.00 uur: Papendrecht – Hoevelaken Dames

17.00 uur: Witkampers A1 – Hoevelaken A1 (Witkampers komt uit het Gelderse Laren. Hoevelaken A1 moet een 3-0 nederlaag zich weg te poetsen)

17.30 uur: Hoevelaken 2 – ESA 2  (Hoevelaken 2 verdedigt een 3-1 voorsprong)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen