Sparta Nijkerk door het oog van de naald

VOLENDAM – Op het nippertje heeft Sparta Nijkerk zaterdag de nacompetitie kunnen ontlopen door Volendam met 1-2 te verslaan. De concurrentie faalde niet, maar gelukkig hadden de Nijkerkers hun lot zelf in handen. Sparta domineerde in de eerste fase van de wedstrijd. In de 11e minuut leverde dat een treffer op van Thomas Amende. Hij frommelde de bal tussen de palen: 0-1. Vanaf de gelijkmaker (1-1) in de 22e minuut nam Volendam het initiatief over. Dat resulteerde in grote kansen. Scheidsrechter Roelof Luinge kende Sparta in de 68e minuut een penalty toe na een handsbal. Maurice van der Wilt schoot Sparta van de virtuele nacompetitieplaats naar veilige haven door de strafschop te verzilveren: 1-2. De ploeg van trainer Simon Ouaali eindigde als vijfde.

bron: omroepN

Marjet van Ruitenbeek reisde mee naar Volendam.