Hoevelaken D1 kampioen

HOEVELAKEN – Hoevelaken D1 heeft zich zaterdag 28 april laten huldigen als eerste Hoevelakense kampioen in 2012. In het hol van de leeuw namen de mannen van Sander te Hoonte en Aart Brons het op tegen directe concurrent SDV Barneveld D1. Een puntendeling was genoeg voor het kampioenschap, maar Hoevelaken wilde de volle buit. Na een 2-1 voorsprong bij rust wonnen de rood-witten met 3-2.

Hoevelaken D1 presenteert zich als kampioen voor de vele fotografen

Hoevelaken kwam al binnen twee minuten op voorsprong. Olaf de Rijk stond op de juiste plaats toen de Barneveldse doelman de bal losliet. Een lekker ruggesteuntje, maar al snel kwam SDVB op gelijke hoogte na wat slap verdedigingswerk. Hoevelaken bleef echter voetballen, waar het bij SDV Barneveld vooral ‘vrouw en kinderen eerst’ was. De nieuwe voorsprong, door een doelpunt van Robin Vonder, was dan ook niet onverdiend. Met de wind in de rug had Hoevelaken, afgezien van een bal op de lat, in de tweede helft niet echt last van de tegenstander. Na de 3-1 door Niels van den Top was de wedstrijd wel gespeeld. De Barnevelders kwamen nog terug tot 3-2 en Hoevelaken raakte nog een keer de lat, maar dat de boerenkar van ‘Pino” gereed gemaakt kon worden was eigenlijk de hele wedstrijd, met een uitstekende ’thuisfluiter, wel duidelijk. Door het kampioenschap komt Hoevelaken D1 komend seizoen uit in de hoofdklasse.

Verslaggever: Robert Kreuning