Bemoedigende resultaten DOTO-turnsters

PUTTEN – Afgelopen zaterdag vond in sporthal De Putter Eng te Putten te tweede voorrondewedstrijd turnen dames 6e divisie plaats. Van de Veensche Gymvereniging DOTO deden zeven turnsters mee in drie verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.

PUTTEN – Afgelopen zaterdag vond in sporthal De Putter Eng te Putten te tweede voorrondewedstrijd turnen dames 6e divisie plaats. Van de Veensche Gymvereniging DOTO deden zeven turnsters mee in drie verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.

 

Annika van Donselaar, Melissa Hijwegen en Naomi van Beek deden mee met de allerjongsten, de instappers in niveau 12. Naomi blonk uit op de toestellen sprong en lange mat, waarmee zij mooie cijfers behaalde. Bij de lange mat wist zij zelfs een plaats bij de beste 10 te behalen met een score van 13.100 punten. 

Melissa deed het ook goed bij de lange mat, ook zij behaalde hiermee een mooi cijfer 12.750, goed voor een 11e plaats. Annika van Donselaar was de beste van het DOTO trio. Op maar liefst drie van de vier toestellen wist Annika een plaats te bemachtigen bij de beste tien. Ook bij Annika bleek vloer het beste onderdeel te zijn, hiervoor kreeg zij 12.900 punten. Naomi, Melissa en Annika behaalden respectievelijk de 23e, 14e en 10e plaats!

 

Bij de pupillen 1 niveau 11 kwamen Anne Martine van Olst en Vera Schotsman in actie. Beide turnstertjes blonken uit met het onderdeel sprong: het handstandplatvallen op een verhoogd vlak, Anne-Martine kreeg 13.100 punten en Vera 13.150. Goed voor een 10e en 9e plaats. Terwijl Anne-Martine tijdens het inturnen nog van de brug viel, turnde zij tijdens de officiële wedstrijd een keurige oefening. Bij de evenwichtsbalk moest Vera helaas één keer het toestel verlaten en dit kostte haar dan ook ruim 1 punt. In een groot deelnemersveld van maar liefst 37 turnsters, werden Anne-Martine en Vera allebei 19e.

 

Noa Weeber en Merlijn Buitenhuis kwamen uit in de categorie jeugd niveau 9. Merlijn was erop gebrand een beter resultaat neer te zetten dan bij de eerste voorwedstrijd. Zij liet dan ook zien dat zij hard vooruit was gegaan, vooral bij de brug ongelijk waar zij dit keer voor het eerst de salto achterover als afsprong keurig uitvoerde. Noa durfde de salto nog niet, maar liet een keurige oefening zien met zeer hoge zwaaien aan de hoge ligger en werd hiermee zelfs 6e. Op de evenwichtsbalk moest zowel Noa als Merlijn de balk verlaten met de koprol wat altijd een lastig onderdeel blijft tijdens een wedstrijd. Wel werden er keurige cijfers behaald. Merlijn kreeg 10.900, goed voor een 6e plaats. Noa werd op dit toestel zelfs 2e met 11.400 punten. In een groep van 21 deelnemers werd Merlijn Buitenhuis 7e en Noa Weeber behaalde de 5e plaats. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen