Verlies voor Surf D1

WEZEP – De dames van Surf begonnen de wedstrijd met frisse moed en veel zin om te winnen, maar ook Drost VZK was eager om punten te pakken van Surf. De beginopstelling van de eerste set bij Surf was: Annemarie van Tamelen, Sanne van der Woerd, Sonja Zagwijn, Carla Smink, Sandra van Ginkel en Sara van de Pol.

Surf begon met een kleine voorsprong, maar ook Drost VZK kwam al snel in haar spel en maakte het Surf niet gemakkelijk. Het werd spannend en de stand liep gelijk op. Een wissel van Tessa van Eijs voor Sanne van der Woerd en een mooie service reeks van Annemarie van Tamelen waren helaas niet genoeg en de setwinst ging nipt naar Drost met een stand van 24-26.

Naast dit verlies, had Surf te maken met een grotere domper, namelijk een blessure van Sara van de Pol in de laatste punt van de eerste set. Hierdoor lag het spel tijdelijk stil en waren alle teamgenoten aangeslagen. Toch moest de 2de set gaan beginnen. Drost VZK zat in de winning mood en bij de dames van Surf liep het dus nog niet helemaal lekker. Doordat de dames van Drost de druk erop hielden en weinig fouten maakten wisten ze de set binnen te halen met 20-25.

Gemma van der Woerd als vervanger voor Sara van de Pol, wist de derde set een aantal mooie ballen rechtdoor langs het blok te slaan, waar de tegenstanders niet van terug hadden. Ook Sandra van Ginkel op midden kreeg de kans een prachtige knal te plaatsen en te scoren. Ondanks deze mooie punten, kreeg Surf veel tegenaanvallen en slimme ballen terug. Het bleef daardoor spannend tot het einde. Suzanne Brink, die er in de tweede set was ingekomen voor Annemarie van Tamelen, wist met haar Service de stand te brengen tot 22-22. Maar het zat steeds net niet mee op de spannende momenten en ook de derde set eindigde in verlies van 23-25.

De laatste set ging Surf er nog vol voor, want het zijn toch belangrijke punten! Het ging gelijk op tot een stand van 19-19. Met een blok van Sandra van Ginkel en een mooie aanval van Gemma van der Woerd werd het 22-19 voor Surf. De Time out bij de tegenstanders was verstandig, want de stand werd weer gelijk getrokken tot 22-22. Annemarie van Tamelen kwam erin voor Carla Smink in het achterveld en een verrassende bal achterover van Suzanne van de Brink, werd natuurlijk afgemaakt door Sonja Zagwijn. De stand bleef spannend tot 24-24. Dit keer wist Surf de set wel naar zich toe te trekken met een stand van 26-24

Kortom een spannende pot, met dus helaas een 3-1 verlies voor Surf. Gelukkig zijn er 2 wedstrijden te gaan, waar nog harder gestreden gaat worden strijden en Surf weer vol voor de winst zal gaan!

De volgende wedstrijd zal 14 april zijn, om 11.15 in de Slag tegen Pauwervoll.

Verslaggever: Alexander Gijsen