NIJKERK – De Nijkerkse Heren hadden één doel voor ogen. Die hatelijke nul punten op de ranglijst uitwissen. Die wilskracht en inzet was de hele wedstrijd merkbaar. Met gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander Druten onder druk gezet. Hierdoor kon de (vroege) voorsprong niet uitblijven. Dit gaf Nijkerk nog meer energie om op jacht te gaan naar meer.

In de tweede helft, onder luide aanmoedigingen van het publiek, bleef Nijkerk doorjagen op het doel van de tegenstander. Dat werd beloond met een mooi doelpunt uit een snelle aanval. Nijkerk dacht de buit binnen te hebben, maar moest toch nog even op de tanden bijten nadat Druten de aansluitingstreffer wist te scoren. Op tijd besefte het Nijkerks elftal dat een derde doelpunt toch wel de nodige lucht zou geven, zeker nadat Druten een strafbal miste. Deze derde treffer kwam er dan ook en na het laatste fluitsignaal barste de feestvreugde los bij de spelers en het publiek. Het werd nog een gezellige middag!

De Nijkerkse Dames hadden nog wat recht te zetten tegen Mijdrecht. Het resultaat uit de eerste helft van de competitie zat de Dames dwars en revanche stond hoog in het vaandel. Hoe pakte het anders uit. De eerste helft waren de dames niet bij machte om het Mijdrecht moeilijk te maken. Een collectieve “off day”. Dit resulteerde in een 0 – 4 ruststand.

Na een “wake up cal” in de rust liet de tweede helft een totaal ander gezicht zien. Er werd gestreden om iedere bal en er was meer druk naar voren. Het resultaat was er dan ook naar. Drie keer wisten de Nijkerkse Dames te scoren tegen twee keer door Mijdrecht. Virtueel heeft Nijkerk de tweede helft gewonnen met 3 – 2. Maar ja, die eerste helft.

Toch hebben de Nijkerkse Dames laten zien dat er progressie zit in het team en dat de aankomende jaren er nog veel plezier beleefd kan en zal worden op de zondag bij HCNijkerk.

verslaggever: H.J. de Vries