ZVV Sparta Nijkerk verslaat Sedap

NIJKERK – Vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen Sedap uit Vaassen op het programma. Na het gelijke spel woensdag 7 maart tegen ESA uit Arnhem had ZVV Sparta nog alles in eigen hand. Sedap stond op de 9e plaats maar had de week ervoor laten zien dat ze wel degelijk serieus genomen moesten worden door ZVO Ommen thuis met 10-4 te verslaan. ZVV Sparta was dus gewaarschuwd en begon de wedstrijd dan ook direct erg scherp. Toch duurde het even voordat de 1-0 viel. Het was de aanvoerder van ZVV Sparta en oud speler van Sedap Serkan Albayrak die de 1-0 binnenschoot. Snel daarna werd het 2-0 door Auke Walet die alweer zijn 20ste treffer van het seizoen maakte uit een prachtig uitgespeelde aanval. Sedap wist terug te komen door een snelle counter schitterend af te maken en keeper Jeffrey Boute kansloos te laten met een schot in de kruising. Gelukkig liet ZVV Sparta zich hier niet door van de wijs brengen en ging het direct opzoek naar een ruimere marge. Speler Rachid Boughalab was een plaag voor de verdediging en wist zo keer op keer zijn medespelers in kansrijke posities te brengen. Zo wist hij voor rust eerst Rene Kamphorst te bereiken die koeltjes de 3-1 binnen schoot en wist hij daarna de jarige Sjaak Termaten te bereiken. Sjaak schoot het cadeautje dankbaar binnen en wist daarna voor rust ook nog de 5-1 binnen te schieten met een harde punter.

Na rust begon ZVV Sparta zo scherp als het geëindigd was en zocht het weer volop de aanval. Het was de sterk spelende Serkan Albayrak die de 6-1 en later ook nog de 8-1 wist binnen te schieten. Tussendoor wist Rene Kamphorst ook nog zijn tweede van de avond te maken. Met nog 10 minuten te spelen en een 8-1 voorsprong leek het publiek zich te kunnen opmaken voor een score met dubbele cijfers. Maar bij de 8-1 haperde de 40 minuten soepel lopende motor en moest keeper Jeffrey Boute nog een aantal keer ingrijpen. Door de verslapping in het spel van ZVV Sparta Nijkerk, wist Sedap nog 2x te profiteren waardoor de eindstand 8-3 werd.

De voorsprong van 1 punt op ESA bleef in ieder geval gehandhaafd en het was wachten op de uitslag vanuit Lelystad waar concurrent Esa het opnam tegen het lastige Anatolia. 3 kwartier later kon ZVV Sparta nogmaals juichen doordat Anatolia Esa wist te verslaan met 8-5. Dit betekend dat ZVV Sparta met nog 3 wedstrijden te spelen een voorsprong van 4 punten heeft te verdedigen. Woensdag 21 maart kunnen ze direct weer aan de bak. Dan wacht de lastige uitwedstrijd tegen ZVO Ommen. ZVO Ommen is verantwoordelijk voor de enige verliespartij van ZVV Sparta tot nu toe. Thuis werd het 4-3 voor ZVO. ZVV Sparta heeft daar dus nog wat recht te zetten, maar als het speelt zoals afgelopen vrijdag kunnen ze met vertouwen de wedstrijd tegen ZVO ingaan. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.15 uur in de Sporthal De Carrousel in Ommen.