Zilver voor DOTO-turnsters

NIJMEGEN/EDE – Zaterdag werden in Ede en in Nijmegen turnwedstrijden gehouden voor de meisjes die uitkomen in de 7e divisie en de 4e divisie. Aan de wedstrijden van de 7e divisie deden zes turnsters mee. De pré instappers, Olivia Sliwinski, Iris Bouwmeester en Lotte Blom turnen inmiddels bij de voorselectie van DOTO en kwamen uit in niveau 12. Alledrie de meisjes turnden een hele goede eerste wedstrijd.

Iris blonk uit op de lange mat en behaalde daar met 12.85 punten een 1e plaats. Doordat zij wat steekjes liet vallen op de brug en de balk zakte zij in de totaal score naar een 9e plaats.

Olivia liet net als Lotte een hele keurige brugoefening zien, waardoor zij maar liefst 2e werden op dit onderdeel. Helaas bleek de balk ook voor Olivia nog erg pittig, maar in totaal behaalde zij een 8e plaats.

Lotte turnde een stabiele wedstrijd en door een goede handstandplat vallen op de sprong (3e plaats) mocht zij plaats nemen op het ereschavot voor een 2e plaats.

Nikki Göbel kwam uit bij de jeugd in niveau 10 en turnde een prima wedstrijd met heel wat onderdelen die voor haar een hele uitdaging zijn om te doen.

Op sprong voerde Nikki de handstandoverslag over de kast uit en behaalde daarmee een 7e plaats. Nikki behaalde een uitstekende 14e plaats.

Rosalie Geurtsen en Renate Haverlag kwamen uit bij de junioren, niveau 9.

De dames zijn twee tegenpolen, want de uit Hoevelaken afkomstige Rosalie is nog maar net begonnen met turnen en Renate heeft al heel wat wedstrijdervaring. Zowel Rosalie als Renate waren zenuwachtig en dat was nogal te merken op het eerste onderdeel, brug ongelijk. Zij vielen beiden met het ophurken en hoewel Renate een goede salto van de brug deed, viel Rosalie ook nog eens bijna voorover en was de salto nogal laag. Hier hebben zij dus beide heel wat punten verloren. Wel turnden beide dames een keurige oefening op de evenwichtsbalk. Rosalie werd op dit toestel zelfs kampioen en Renate werd 5e.

In het totaal klassement greep Renate Haverlag net naast de medailles, zij werd 4e. Rosalie Geurtsen mocht wel op het erepodium de zilveren medaille in ontvangst nemen.

4e divisie wedstrijd Nijmegen

In Nijmegen kwamen tegelijkertijd nog vier turnsters in actie in de 4e divisie. Grote afwezige dit keer was Laura Heideveld. De verwachtingen van deze turnster lagen hoog, maar wegens griep kon zij helaas niet meedoen. Dionne Geurts, Yuwei van Middendorp en Amber Goijaerts waren wel van de partij en kwamen uit in de categorie instap niveau 10 en lieten zien dat zij de laatste maanden vooruitgang hadden geboekt. Dit was vooral in de netheid terug te zien.

De drie jonge talentjes waren nog wel wat zenuwachtig, maar draaiden dit keer een stabiele wedstrijd en ondanks dat zij alledrie van de balk vielen met de koprol werden er mooie cijfers behaald. Amber Goijaerts behaalde de 25e plaats, Dionne Geurts deed het wat beter en werd 22e. Yuwei werd dit keer 14e met maar liefst een 7e plaats op de evenwichtsbalk.

Demi Bokkers was dit keer ook van de partij in Nijmegen. Bij de eerste voorwedstrijd was zij wegens griep afwezig. Dit keer liet zij zich van haar beste kant zien. Demi toonde een vrolijke vrije oefening op muziek en behaalde hiermee 10.900 punten. Op evenwichtsbalk behaalde Demi een plekje bij de beste 10. Zij wist zich met alle onderdelen staande te houden. Demi behaalde een mooie 22e plaats.