NSC verslaat koploper SDVB opnieuw

NIJKERK – NSC heeft op een goed bespeelbaar veld  voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van SDVB. Daarmee is een afgegeven dat het weer meedoet om de titel. NSC moest winnen om aan te haken en SDVB mocht niet verliezen omdat anders de top 4 weer bij elkaar staat. De openingsfase was aftasten en leek wel een schaakspel. In de 22 ste minuut kreeg NSC een vrije trap via Ikariden. die de bal keurig voor het doel legde en door Tabaouni werd binnen gelopen en hiermee NSC verdiend op voorsprong zette. SDVB probeerde daarna het spel te maken maar liep elke keer weer tegen een speler van NSC aan en was niet bij machte om een doelpunt te maken.

In de tweede helft nam SDVB meer risico’s, maar dat leverde verder niets op.

In de 69 ste minuut speelde Cherkaoui van Schooten aan die de bal snoeihard in het zijnet schoot. Die misser maakte hij kort daarop goed mna een goede pass van Cherkaoui. Van Schooten nam de bal aan met de borst en schoot onhoudbaar binnen en zette NSC op een 2-0 voorsprong.

SDVB geloofde er nog even in toen Mengerink in de slotfase een strafschop in de bovenhoek schoot (2-1), maar het ontbrak de gasten aan tijd om een resultaat te behalen.