Geweldig pak slaag voor Veensche Boys

NIJKERKERVEEN – KHC, met Zeewolde en Zwolsche Boys de hekkensluiter van de competitie, heeft de grootste dreun uitgedeeld op Veensch grondgebied sinds mensenheugenis. De ploeg van trainer Jeroen Peters ging met maar liefst 0-7 onderuit. Diepe schaamtegevoelens, zegt Peters te voelen, maar een oplossing heeft hij ook niet voorhanden.

Aanvankelijk kwam Veensche Boys sterk uit de startblokken. Het was een ontketende voorhoede die de toon sloeg, maar wel had moeten toeslaan. Bart van Tiggelen scoorde in de tweede minuut maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Daarna waren er kansen voor uitblinker Brahim Abdelkader en Ferry de Smalen, die onderuit werd gehaald en eigenlijk een penalty had verdiend. Geheel tegen de verhoudingen in werd in de 22ste minuut de 0-1 gescoord en daarna leek zich een reprise voor te doen als in de wedstrijd in Kampen. Werden in de uitwedstrijd drie goals in zeven minuten gescoord, in Nijkerkerveen waren het vier goals in twaalf minuten van achtereenvolgens Ronald Arends, Leroy Knol, Jonathan van Marle en Ibrahim Tuncer.

En de genadeslag bleek een echte knock-out.  De achterhoede bleek zo lek als een zeef en vermande zich niet meer om de achterstand in te halen. Veensche Boys was geheel verbouwereerd en kwam er, in tegenstelling tot de wedstrijd in Kampen (3-4), niet meer bovenop. Ook niet na rust, toen de doelpuntenmachine doorging met de goal van Tonko Kruize (zijn allereerste), de tweede goal van Ibrahim Tuncer en invaller Davon Nouri.  Veensche Boys kwam er, ondanks verwoedde pogingen niet meer aan te pas. Een tweede penalty tegen Ferry de Smalen werd hem niet gegund en zelfs de grootste kansen werden om zeep geholpen. Dat belooft wat voor een ander degradatieduel volgende week als Zeewolde de gastheer is en ook in een winning mood verkeert. ’De vorige wedstrijd was de meest bizarre die ik heb meegemaakt, deze was nog bizarder’,  aldus trainer Berry Wezenberg van KHC met een sigaar in de mond. Hij kondigde doodleuk aan Blauwgeel volgende week ook om zeep te gaan helpen.