Dames 1 NVC verslaat koploper Surf

HOEVELAKEN – NVCVerslaggever Lianne Buist beleefde de wedstrijd zo: Afgelopen zaterdag mocht het eerste damesteam van NVC het opnemen tegen stadsgenoot Surf dames 1. Surf staat al een tijdje bovenaan in de poule, NVC stond derde. Om tweede in de poule te worden, en dus kans te maken op deelname aan de Promotie/Degradatie wedstrijden, moest NVC alles op alles zetten om een puntje te pakken van de nummer 1. Een belangrijke wedstrijd! Wanneer EVV uit Elburg (nummer twee)punten zou laten liggen zou de tweede plek binnen handbereik zijn.

De dames begonnen met een gezonde dosis spanning en concentratie aan de wedstrijd. Surf maakte geen geconcentreerde indruk, een grote inschattingsfout, zo bleek. NVC had getraind op de zwakke plekken van Surf. Vooral de korte prikballen van de middenaanvallers en de diagonaal geslagen ballen van de flankaanvallers scoorden veel punten. Surf is een stabiele ploeg, maar bleek niet flexibel genoeg. De eerste set is gewonnen door NVC met een stand van 25-18.

Het doel van de wedstrijd was al behaald, de eerste punt was binnen. Doordat NVC goed in de wedstrijd zat en ontzettend strak volleybal liet zien was het zelfvertrouwen groot en werd er ook in de tweede set wilskracht getoond. Door druk te zetten met de service kwamen de aanvallers aan de kant van Surf niet uit de verf. Vooral de middenaanvalsters kregen niet de kans om te scoren, mede door de goede blokkering aan de Nijkerkse kant. Toch liepen de punten in deze set gelijk op, en is de setwinst na een spannend slot naar NVC gegaan met een stand van 26-24.

De derde set begon minder goed voor NVC. Het leek alsof de vechtlust wat gezakt was, terwijl Surf juist gebrand was op setwinst. Aan de kant van Surf werd de spelverdeelster gewisseld, wat niet goed uitpakte voor Surf. Ondanks de mindere inzet van NVC kwam Surf nog steeds niet aan scoren toe. Na een time-out van NVC pakte het team de draad weer op en ging weer volleyballen zoals in de eerste sets: Goed positiewerk, uitstekende verdediging en lekker scoren! De derde set is wederom gewonnen door NVC met een stand van 25-20.

Winst was behaald, maar het laatste puntje mee naar huis nemen is toch kers op de taart! Ondanks verwoede pogingen van Surf om hun eigen spelletje te spelen en een aantal mooie aanvallen van de middenaanvallers van Surf, bleek NVC zowel fysiek als mentaal de sterkere en heeft winst naar zich toe weten te trekken met een setstand van 25-22. De vijf punten die NVC hiermee behaald heeft kan het team goed gebruiken! EVV, de nummer twee deed ook goede zaken zaterdag en heeft 3-1 gewonnen tegen HSC. Dit betekent dat NVC 1 punt onder de nummer twee staat. Aanstaande zaterdag mogen deze concurrenten het tegen elkaar gaan opnemen. Een doorslaggevende wedstrijd die alles bepalend is. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Corlaer om 15.00 uur. Publiek is van harte welkom!

Surfverslaggever Alexander Gijsen vatte de wedstrijd zo samen:

De wedstrijd tegen de nummer 3 NVC verliep niet zoals we van Surf D1 gewend zijn de laatste tijd. Al in de eerste set liet Surf het gelijk liggen. De verwachtingen waren hoog en het Surf kon vandaag niet goed met de druk opgaan. Bij NVC stond het blok erg goed en in de pogingen om dat blok te omzeilen, sloeg Surf ongewoon vaak uit. De set eindigde in 25-18. De tweede set startte iets beter met een overtuigend blok van Suzanne Brink. Het werd nog een spannende set, maar helaas door teveel foute services en een goede verdediging door NVC eindigde ook deze set met verlies: 26-24. Dan de derde set: na een paar punten achterstand begon Gemma van der Woerd haar serviceserie; een flinke voorsprong was het gevolg. Het mocht niet baten, NVC was erg sterk in de verdediging en daar had Surf geen antwoord op, ondanks de mooie aanvallen van dezelfde Gemma en Sonja Zagwijn. De set eindigde in 20-25. De laatste set bracht ook de swung niet terug bij Surf. Het bleef tegen een achterstand aan lopen, de set eindigde in 22-25.