NIJKERK – Op het nippertje heeft Sparta Nijkerk zaterdag in het thuisduel met Young Boys de drie punten in de wacht gesleept. Sparta stond lange tijd met 2-0 voor, maar liet de gasten tot 2-2 terugkomen. Niels Buijtenhuis stelde in blessuretijd alsnog de overwinning veilig: 3-2. Na een kwartier verzilverde Maurice van der Wilt een strafschop: 1-0. Sparta had de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen, maar sprong onzorgvuldig met de kansen om. Toen Tim Krux na rust raak kopte (2-0) leek het duel alsnog beslist, maar niets bleek minder waar. Tycho Brandon maakte vanuit het niets de aansluitingstreffer (2-1) en even later schoot ook oud-Spartaan Tarik Divarci raak: 2-2. De opluchting op De Ebbenhorst was groot toen Buijtenhuis in de slotminuten scoorde: 3-2.

bron: omroepN

De foto’s van Arjen Gerritsma zetten de puntjes op de i.