Uitstekend resultaat DOTO turnsters

NIJKERKERVEEN – Zondag werd in sporthal de Peppel in Ede de eerste plaatsingswedstrijd geturnd voor de meisjes die uitkomen in de 6e divisie. Van G.V. DOTO Nijkerkerveen waren 7 turnsters afgevaardigd en alle meisjes voerden hun oefeningen uit volgende verplichte oefenstof.

Melissa Hijwegen, Annika van Donselaar en Naomi van Beek deden mee met de instappers in niveau 12. Het was voor alledrie de meisjes voor het eerst dat zij aan officiële wedstrijden meededen.

Melissa voerde haar oefening op lange mat erg netjes uit, score 12.450 punten. Ook op de brug deed zij het erg goed en eindelijk lukte de borstwaartsom ! Annika was de sterkste van de drie op de brug waar zij maar liefst een 4e plaats behaalde. Naomi was de beste bij de sprong, op dit onderdeel werd zij kampioen. Melissa, Annika en Naomi eindigden respectievelijk als 13e, 14e en 18e.

Vera Schotsman en Anne-Martine van Olst kwamen uit bij de pupillen 1 niveau 11.

Vera turnde een zeer stabiele wedstrijd en kon al goed omgaan om haar zenuwen te bedwingen. Zij wist in een grote groep van maar liefst 40 deelnemers de 11e plaats te bemachtigen.

Anne-Martine turnde ook een goede wedstrijd, helaas vergat zij bij de brugoefening de buikdraai uit te voeren. In het totaal klassement werd Anne-Martine 31e.

Noa Weeber en Merlijn Buitenhuis kwamen uit in de categorie Jeugd niveau 9. Merlijn turnde een goede wedstrijd. Vorige jaar brak zij tijdens de training bij een val van de brug beide polsen, maar liet zien dat zij weer helemaal terug was. Vooral op sprong en brug blonk Merlijn uit. Ondanks dat zij, net als Noa, geen salto van de brug turnde, kreeg Merlijn een mooi cijfer, 12.600 punten, goed voor een negende plaats. Ook op sprong werd de handstandoverslag keurig uitgevoerd, score 12.550, opnieuw een negende plek. Helaas viel Merlijn van de balk met de koprol en vergat zij een gymnastische sprong uit te voeren. Dit kostte haar enkele punten, maar behaalde uiteindelijk een mooie 13e plaats.

Noa Weeber turnde ook een keurige handstandoverslag over de kast, score 13.100, goed voor een vierde plaats. Op de brug werd Noa maar liefst tweede en bij de lange mat behaalde zij de vijfde plaats. Helaas viel Noa twee keer van de balk, waardoor zij in het eindklassement net naast de medailles greep. Noa Weeber werd 4e in een groep van 17 deelnemers.

Op 14 april a.s. is in Putten de tweede plaatsingswedstrijd. Dan zal blijken wie van de DOTO turnsters zich geplaatst heeft voor de Regiofinale op 12 mei in ’t Harde.