Surf dames 1 pakt veertiende zege dit seizoen

HOEVELAKEN – Zaterdag volleybalde Surf dames 1 een thuiswedstrijd tegen HVV uit Hattem.  De opstelling voor de eerste set: Suzanne Brink, Sara van de Pol, Carla Smink, Gemma van der Woerd, Sanne-Lieke van der Woerd en Sandra van Ginkel.  Zij kwamen snel op een achterstand door goede services van de dames uit Hattem en met deze services hadden de passers uit Hoevelaken moeite. Gelukkig wist Surf al snel het initiatief weer terug te krijgen door mooie aanvallen af te wisselen met slimme prikballen. Dankzij goede services reeksen van Carla Smink en Sara van de Pol wisten de Hoevelakense dames te winnen met 25-20.

Ook in de tweede set werden de Hoevelakense strijders flink onder druk gezet door de dames uit Hattem. Daarom greep coach Arturo Ringers halverwege de tweede set in door Sonja Zagwijn in de plaats van Carla Smink te zetten. Ondanks deze wissel en een aantal mooie trimesteraanvallen van Sara van de Pol, ging de set toch verloren met 22-25.

De derde set werd sterk gestart met een intimiderende side out, waarna Gemma van der Woerd elf punten op rij scoorde met haar service.  Daarna werd de set vrij gemakkelijk uitgespeeld, waar de dames van Surf een aantal mooie aanvallen lieten zien. De set werd gewonnen met 25-15.

De dames van Surf begonnen scherp aan de vierde set om de wedstrijd winst naar zich toe te halen. Door een goede service serie van Sanne-Lieke van der Woerd en een aantal keiharde aanvallen van Sonja Zagwijn wisten zij dit te bereiken met 25-19. Waardoor de veertiende zege van dit seizoen een feit is en er verdere afstand is genomen van de concurrenten!

Verslaggeefster: Sandra van Ginkel