Boeiende nieuwjaarsreceptie Veensche Boys

NIJKERKERVEEN – Fraaie onderscheidingen en tv-uitzendingen in de kantine van Veensche Boys kenmerkten de nieuwjaarsreceptie 2012. Jan Landman kreeg de Nijkerkse erepenning in zilver en Jaap Kuijt kan zich nu Lid van verdienste van de KNVB noemen.

NIJKERKERVEEN – Fraaie onderscheidingen en tv-uitzendingen in de kantine van Veensche Boys kenmerkten de nieuwjaarsreceptie 2012. Jan Landman kreeg de Nijkerkse erepenning in zilver en Jaap Kuijt kan zich nu Lid van verdienste van de KNVB noemen.

 

Erepenning in Zilver voor Jan Landman

Uit handen van burgemeester Gerard Renkema heeft Jan Landman de erepenning in zilver ontvangen van de gemeente Nijkerk. Jan Landman was maar liefst 35 jaar penningmeester van de voetbalvereniging Veensche Boys. Hij is daar overigens nog steeds actief, want hij assisteert zijn opvolger Peter Buitenhuis. Naast penningmeester bracht Landman ook het clubblad en presentatiegids rond. Jan Landman werd tijdens het 75-jarige jubileum van Veensche Boys al uitgeroepen tot erelid.  

 

Jaap Kuijt Lid van Verdienste van de KNVB

Jaap Kuijt is zaterdagmiddag 7 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Veensche Boys uitgeroepen tot Lid van Verdienste van de KNVB. Hij kreeg de versierselen en een oorkonde overhandigd door Ate Brunnekreef, bestuurslid van de KNVB, afdeling Oost. Ook is Jaap Kuijt uitgeroepen tot erelid van Veensche Boys. 

Jaap Kuijt geldt al veertig jaar lang als ‘manusje van alles’ bij de voetbalvereniging uit Nijkerkerveen. Zijn takenpakket van de afgelopen decennia is groot. Hij was onder meer voorzitter, vicevoorzitter, regioafgevaardigde namens de KNVB, gesprekspartner van de gemeente Nijkerk, trainer van het eerste en tweede elftal en ga zo maar door. Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met de acquisitie van reclameborden. Jaap Kuijt was door zijn vrouw naar de kantine van Veensche Boys gelokt. Eigenlijk wilde hij de receptie dit jaar overslaan op medisch voorschrift van zijn arts, maar hij liet zich toch maar overhalen. ‘Ik wil iedereen bedanken voor de mooie woorden. Ik hoop me nog lang voor Veensche Boys te kunnen inzetten,’ merkte hij op in een slotspeech.  

Na afloop van de KNVB-ceremonie werd Jaap Kuijt vervolgens ook nog benoemd tot erelid van de voetbalclub, wat was besloten in de ledenvergadering die vooraf ging aan de receptie.

 

Narrowcasting bij Veensche Boys

Na afloop van de nieuwjaarsreceptie van Veensche Boys is in de kantine van voetbalvereniging Veensche Boys de eerste televisie-uitzending gepresenteerd. De uitzending vindt plaats via de narrowcasting-techniek. Het is de bedoeling dat de uitzendingen ieder moment van de week zijn te zien in de bestuurskamer en de kantine met standen en uitslagen, mededelingen van sponsors en andere gebeurtenissen die te maken hebben met Veensche Boys. Na afloop van de wedstrijden worden de standen gelijk bijgewerkt en zijn foto’s te zien van die wedstrijd. De technische realisatie is van de hand van Erik van Dunschoten, Anita van den Heuvel en de businessclub Veensche Boys. Het initiatief werd financieel mogelijk gemaakt door Doornhof Verzekeringen waarvoor grote dank. 

Verslaggeving en foto’s: Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen