Sparta korfbal sterk uit de startblokken

NIJKERK – Sparta korfbal Nijkerk heeft de seizoenouverture direct  aangegrepen om duidelijk te maken dat er rekening gehouden moet worden met de Nijkerkers. In Bilthoven werd NOVA uiteindelijk met 15-17 terug gewezen, routinier Edwin Elfrink nam daarbij bijna de helft van de productie voor zijn rekening.

Aan de hand van de Ermeloër boog Sparta kort na de pauze een 9-6 achterstand feilloos om in een keurige voorsprong,  de ploeg herbergt tegenwoordig dus ook een portie mentale weerbaarheid.

“Ja, prachtig hoe het team zich na de rust oprichtte. Ik wil echt niet aan borstklopperij doen maar als nu juist dát aspect iets is waaraan de laatste tijd gewerkt is dan is het des te leuker dat dit nu de doorslag geeft”, sprak trainer de Bruijne na afloop voldaan.

NOVA hanteerde het vaak verguisde achterverdedigen om Sparta niet in de wedstrijd te laten komen. Toen vanaf de kant duidelijk werd dat zijn ploeg daar geen antwoord op had koos de Bruijne voor een tactiek om de op snelheid stuk te spelen. In de laatste fase van de eerste helft werd al duidelijk dat NOVA moeite had de wedstrijd te blijven dicteren (Sparta maakte een achterstand van 3 punten bijna ongedaan).

Kort na rust  leek het erop dat de ploeg van de Bruijne zich toch zou verslikken toen NOVA opnieuw een gat van 3 punten sloeg maar in iets meer dan een kwartier fietsten de oranje-witten dat prima dicht. Tien minuten vóór tijd leidden de Nijkerkers soeverijn (12-14), bouwden zij de voorsprong zelfs nog uit tot 13-17, genoeg voor de uiteindelijke winst (15-17).

“Eerlijk gezegd kende ik NOVA op voorhand niet goed genoeg om in te schatten wat we van die ploeg kunnen gaan verwachten dit seizoen. NKC ’51 en Exakwa zijn voor mij de belangrijkste titelkandidaten, wij gaan lekker van wedstrijd tot wedstrijd bekijken waar we staan en wat onze kansen zijn”, aldus de Bruijne. Daarmee leek de oefenmeester enigszins voorbij te gaan aan de ambities van de club.

De beleidsbepalers bij Sparta Nijkerk hebben samen met de Bruijne duidelijk gesteld dat de ploeg dit jaar eigenlijk zou moeten promoveren. “Nee, daar ga ik zeker niet aan voorbij, mijn ploeg weet heel goed waar we, zelfs dit seizoen al, naartoe willen. Je moet echter ook reëel zijn, vooral NKC is gewoon een hele goede ploeg. Zij spelen op het veld al een klasse hoger en zullen ook voor niets minder dat de titel gaan. Je hoort me niet zeggen dat wij dat niet gaan halen maar ik ga de druk ook niet onnodig opvoeren.  Nogmaals, we bekijken het vooralsnog van duel tot duel en als blijkt dat we in een goed ritme kunnen komen, dat alles een beetje meezit, we geen vervelende blessures oplopen en iedereen er van doordrongen blijft dat wij heel goed kunnen korfballen, ja, dán weet je het maar nooit”. De Bruijne haalt daarmee slim wat druk weg bij zijn ploeg.

De overwinning van afgelopen zaterdag stáát in ieder geval. Zaterdag komt Hellas (Nunspeet) op bezoek. Die ploeg was afgelopen weekend in eigen huis mede- verantwoordelijk voor een waar doelpuntenfestijn in een wedstrijd tegen Exakwa (23-23).  Sparta is gewaarschuwd.