ZVV Sparta wint weer

VAASSEN – Vrijdag moesten de mannen van trainer Boutaarout richting Vaassen om het op te nemen tegen ex-erdedivisionist Sedap. Die degradatie gaat SEDAP niet makkelijk af, want het team staat op de voorlaatste plek met 3 punten. Toch mocht deze tegenstander niet onderschat worden, omdat die recent ZVO uit Ommen nog verslagen had en de duels steeds met minimaal verschil verliezen.

De wedstrijd verliep zoals verwacht. Een zwaar verdedigend Sedap, dat ZVV Sparta de bal liet. Sedap loerde op de counter om zo de foutjes van ZVV Sparta af te straffen. Dit strijdplan leek te werken, want na 5 minuten brak Sedap heel gevaarlijk door en kon de speler van Sedap alleen op Keeper Henry Timmer af. Timmer wist deze actie te verijdelen, alleen moest hij hierbij zijn handen gebruiken en was hij buiten zijn keepersgebied. De scheidrechter twijfelde niet en stuurde keeper Timmer voor 2 minuten naar de kant met een gele kaart.

Keeper Jeffrey Boutte nam voor 2 minuten de honneurs waar, maar kon niet voorkomen, dat Sedap knap de 1-0 binnenschoot. ZVV Sparta liet zich niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar dat ene gaatje in de defensie van Sedap. Na 14 minuten was het raak. Emiel de Kunder werkte de bal via een blok in het doel. Daarvoor was vooral Brahim Elajjouri al een aantal keer erg gevaarlijk geworden, alleen stond steeds de keeper of het houtwerk in de weg.

In de 18e minuut kreeg een speler van Sedap geel na een overtreding op 1 van de Spartanen. Serkan Albayrak wist in de 20ste minuut een gaatje te vinden en schoot droog raak. Dit was ook de ruststand.

Trainer Boutaarout spreekt zijn mannen toe in de rust

Na rust speelde ZVV Sparta zeker niet zijn beste wedstrijd en werden er veel kansen gemist. ZVV Sparta hield het dan ook onnodig spannend door het grote veldoverwicht niet uit te drukken in de score. Zelfs nadat Sedap weer met een man minder op het veld stond, wist ZVV Sparta niet te scoren. In de 42ste minuut maakte ZVV Sparta het zichzelf nog moeilijk. Jeremy Bremer moest na een overtreding voor 2 minuten naar de kant. Door goed Spartaans verdedigend werk kon Sedap niet profiteren. Sedap bleef opzoek naar de 2-2 maar door uitstekend keeperswerk van Henry Timmer kon ZVV Sparta de 2-1 voorsprong vasthouden en kon het de laatste minuten de wedstrijd rustig uitspelen, nadat een speler van Sedap een gele kaart ontving wegens commentaar op de wedstrijdleiding.

ZVV Sparta kan weer een week genieten van de koppositie in de eerste divisie E en heeft als enige de ongeslagen status. De volgende wedstrijd is vrijdag 11 november tegen het lastige ZVO Ommen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Sporthal Corlaer en begint om 20.20 uur. De toegang is gratis.

Verslaggever en foto: Martijn Prins