Dames NVC verliezen belangrijk duel

NIJKERK – Afgelopen vrijdagavond moesten de dames van NVC in Harderwijk spelen tegen VVH.  Nadat ze eerst hun heren 1 team met 3-2 hadden zien verliezen was het de taak aan dames 1 om voor revance te zorgen.  De eerste set begon NVC redelijk, ze gingen een tijdje gelijk op met VVH, maar konden moeizaam tot scoren komen.

Het jonge team uit Nijkerk wist niet goed te reageren op de slimme prikballen en het onverwachtse spel van de oudere en veel ervarener Harderwijkse ploeg. Deze maakte dankbaar gebruik van het gat in het centrum en achter het blok van NV en wisten de eerste set te winnen met 25-19

De tweede set ging al snel dezelfde kant op als de eerste, hoewel de verdediging van NVC wat meer op de prikballen participeerde en Harderwijk meer moeite had met scoren konden de Nijkerkers ook deze set maar zeer moeizaam scoren. Er werden een aantal erg lange rallys uitgevochten die stonden voor de taaie verdediging aan beide kanten. Beide teams hadden moeite met scoren en vaak was Harderwijk dan toch wat slimmer in de afmaak. NVC leek wat gefrustreerd en vooral tegen zichzelf te vechten, waardoor ze ook deze set nét uit handen gaven met 27-25.

De derde set was voor Harderwijk bijna het tegenovergestelde als de eerste twee; hoe de ploeg eerder alle prikballen en aanvallen wist te verdedigen op de meest onwaarschijnlijke manieren, leken ze de derde set moegestreden. Met slim spel en veel prikballen in het midden wist NVC deze set redelijk makkelijk naar zich toe te halen met 12-25.

Hoewel NVC door de winst van de derde set hoop had gekregen op nog een overwinning, leek Harderwijk zich te hebben hervonden. De dames van NVC lieten zich ook deze set geheel uit hun eigen spel halen door het taaie en minder mooie spel van hun tegenstander. Nadat ze weer op achterstand waren gekomen leek NVC halverwege de moed al op te hebben gegeven. Harderwijk kon deze set daardoor vrij snel naar zich toetrekken en ook met winst afsluiten met een setstand van 25-16.

Al met al toch wel een teleurstellende nederlaag voor NVC, met een hoop leerpunten voor de ploeg. Aanstaande zaterdag moeten ze om 15 uur tegen de rechtstreekse concurrent dames 1 van Surf die als tweede in de poul staan. Voor NVC een belangrijke wedstrijd in de strijd om de punten, dus kom allemaal naar sporthal Corlaer om ze aan te moedigen. Natuurlijk speelt de jeugd al vanaf 10 uur ’s ochtends in de zaal, die ook zeker het bekijken en aanmoedigen waard zijn, komt dus allen!