Dames NVC pakken opnieuw punten

NIJKERK – Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van NVC een wedstrijd gespeeld tegen Pauwervoll, uit Ermelo. Deze wedstrijd heeft in het verleden altijd voor verrassende uitslagen gezorgd. Pauwervoll is een technisch goed team en moeilijk stuk te spelen. Toch controleerde NVC de wedstrijd vanaf de eerste set.

Met goede servicedruk en een uitstekende verdediging aan de Nijkerkse kant kreeg Pauwervoll niet de kans om in het spel te komen. Door niet te verslappen en alert te volleyballen heeft NVC de eerste twee sets gewonnen met 25-14 en 25-13. Aan het eind van de derde set verloor NVC de grip op de wedstrijd. Er werden meer persoonlijke fouten gemaakt en aanvallen kwamen niet uit de verf. Pauwervoll begon in haar spel te komen en maakte gebruik van deze verslapping. Toch besloot NVC ook deze set niet uit handen te geven, en is de setwinst met een stand van 25-23 naar NVC gegaan. Tijdens de vierde set leek Pauwervoll niet uit het veld geslagen te zijn en besloten het goede spel van de derde set vast te houden. Toch was NVC ook gebrand op een 4-0 overwinning. Na een spannende set heeft NVC de setwinst kunnen behalen met een eindstand van 26-24. Een verdiende 4-0 winst. NVC staat bovenaan in de poule, en mag vrijdag afreizen naar Harderwijk, om daar een wedstrijd te spelen tegen VVH dames 2.