NSC herovert derde plek

NIJKERK – NSC heeft zaterdag een degelijke overwinning geboekt op de nummer laatst in de competitie. Van begin af aan had NSC de volledige controle over de wedstrijd. Door goed Elburgs keeperswerk bleef de 0 tot de 22e minuut op het scorebord. Een mooi afstandsschot van Aydin veranderde die 0 in een 1. Huizer maakte in de 27ste minuut uit een goed op gezette aanval de 2-0 en leek daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Zoals wel vaker gebeurt, ging NSC wat meer terug voetballen en kreeg ESC weer wat meer vat op de wedstrijd.

Meteen in de tweede helft zocht NSC de aanval en door goed door te zetten kon Ozturk de 3-0 laten aantekenen.

Na een goede uittrap van de keeper van ESC en door miscommunicatie in de Nijkerkse verdediging kon de Vries de 3-1 inkoppen. Aydin stelde in de 75ste minuut weer orde op zaken door zijn tweede van de middag te maken en de stand naar 4-1 te tillen.

Volgende week speelt NSC uit tegen Go Ahead Kampen.