ZVV Sparta Stelt teleur in beker duel

NIJKERK – Vrijdag 21 oktober moest ZVV Sparta het opnemen tegen hoofdklasser Gonemo Redox. ZVV Sparta is zelf trotse koploper in de eerste divisie E en op papier zou het dan ook weinig problemen moeten hebben met Gonemo Redox. ZVV Sparta speelde met een gehavend team door blessures van Jeroen de Kunder, Sjaak Termaten en de zieke Brahim Elajjouri. Dit betekende voor Simon Kastelein dat hij zijn debuut kon maken in het eerste van ZVV Sparta Nijkerk.

Gonemo Redox liet ZVV Sparta het spel maken en concentreerde zich vooral op verdedigen om er dan met een scherpe counter uit te komen. Het was ZVV Sparta die dan ook 2 zeer grote kansen wist te creëren maar helaas kwamen Kris Buist en Simon Kastelein een teenlengte te kort om de bal binnen te werken.

Na 20 minuten was het Rene Kamphorst die de 1-0 binnenschoot na een knappe actie van  Rachid Boughalab. De 1-0 betekende het signaal voor Gonemo Redox om meer op de aanval te gaan spelen en niet zonder resultaat. In de 22ste minuut was de score alweer gelijk en na 3 minuten had Gonemo Redox zelfs een voorsprong te pakken.

In de rust probeerde trainer Mohammed Boutaarout zijn mannen nog op scherp te krijgen maar helaas zonder resultaat. Na 10 minuten in de tweede helft was de score al opgelopen naar 1-4.

ZVV Sparta speelde inspiratieloos en zat geen moment in de wedstrijd. In de 37ste minuut wist Jeremy Bremer de spanning nog enigszins terug te brengen door in een overtalsituatie de bal hard binnen te schieten.

Rene Kamphorst wist 7 minuten na de treffer ook nog de 3-4 binnen te werken uit een rebound. Helaas kwam ZVV Sparta niet dichterbij en moest het toestaan dat Gonema Redox nog uitliep naar een 3-6 voorsprong. Dit werd ook de einduitslag.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Anatolia op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld om 21.00 uur in Sporthal de Koploper in Lelystad.

Foto’s: Arjen Gerritsma (Graphic Sound)