Opnieuw een overwinning voor sc Hoevelaken

HOEVELAKEN – Voetbalvereniging sc Hoevelaken is in oktober begonnen, zoals het de maand september heeft afgesloten: ongeslagen. Op het eigen Sportpark Kleinhoven werd de eerste tegenstander uit de clubhistorie van sc Hoevelaken, Hulshorst, met 3-0 aan de zegekar gebonden. Op de uiteindelijk zege kon niets worden afgedongen, maar het had ook heel anders kunnen lopen.

De strijd tussen Hoevelaken en Hulshorst was een goede minuut oud, of alles wat Hoevelaken was sloeg de schrik om het hard. Centrale verdediger Milan van den Hoeven maakte een inschattingsfout, waardoor zijn tegenstander ineens tussen hem en doelman Mick Bos kwam te staan. In de korte achtervolging tikte Van den Hoeven de aanvaller licht aan, die vervolgens een stap doorliep en zich toen liet vallen. De rode kaart was al op het netvlies van de Hoevelaken-gezinden te zien, maar de scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen. Met elf tegen elf ging de wedstrijd verder en dat scheelde de technische staf van sc Hoevelaken direct al een hoop hoofdbrekens.

Na deze engel boven Kleinhoven had Hoevelaken moeite om in de wedstrijd te komen en speelde Hulshorst vrijer dan een ploeg die bijna stijf onderaan staat. Hulshorst kreeg in het eerste kwartier ook de betere kansen, maar toen John Kok met een fraaie treffer na twintig minuten de score opende was het verzet van Hulshorst al gebroken.

Peter van den Berg

De bezoekers speelden verre van bezeten en Hoevelaken zocht met succesvolle lange ballen bij voortduring de aanval. Tot grote kansen en treffers leidde dat echter niet, daarvoor was de tweede helft nodig. Na een goede interceptie van Peter van den Berg, voor het eerst basisspeler, stuurde de verdediger Ruud Kassenaar de diepte in, die voor zijn tegenstander langs kruiste het strafschopgebied in. Op het moment van schieten kreeg de vleugelspits een duw in zijn rug, waardoor de bal hoog over ging. Kassenaar kreeg echter een herkansing vanaf elf meter, want de arbiter van dienst zag in de beschreven actie een strafschop. Met zijn derde seizoentreffer zorgde Kassenaar voor de 2-0.

Ruud Kassenaar benut strafschop

Met Dennis de Haas voor Peter van den Berg (last van de knie) en later Tom Buitink voor Rutger Peters ging Hoevelaken op zoek naar een beter resultaat. Dat kwam er, toen opnieuw Ruud Kassenaar de diepte werd ingestuurd. Vanaf de rechterflank vond hij Jan Weyn bij de eerste paal, die zijn eerste competitietreffer van dit seizoen kon laten bijschrijven. Hoevelaken wilde meer, liet A-junioor Maurits van Vliet nog tien minuten debuteren, maar toonde zich daarna uiterst tevreden met een tweede overwinning op rij.