Lucky Veensche Boys pakt op valreep overwinning

NIJKERKERVEEN – Veensche Boys heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Zaterdag 10 september werd de thuiswedstrijd tegen een bijzonder sterk Lunteren met 2-1 gewonnen. De doelpuntenmachine kwam pas laat op gang. Nadat de voorhoede van Veensche Boys weinig rendement haalden uit de diverse kansen, was het aanvoerder Jos Bouw die in de 73ste minuut met een droge schuiver de 1-0 erin schoot. Dat was in een fase dat Lunteren al zeker op een 3-0 voorsprong had kunnen staan middels open doelkansen voor Gerwin Hoogendoorn. Het is aan doelman Jurgen Terschegget, man van de wedstrijd te danken dat Veensche Boys niet door het ijs zakte. Het was ook hij die Veensche Boys in de race hield in de vijftiende minuut van de eerste helft door een strafschop van Cornel van Eck te stoppen en diverse andere schotkansen wist te weren. Bij rust (0-0) kon Veensche Boys dan ook opgelucht adem halen.

Het team van trainer Peter van Eck bleek uit een heel ander hout gesneden dan begin dit seizoen toen Lunteren nog het onderspit moest delven in een oefenduel tegen de Blauwe Helden. Jos Bouw was niet alleen doelpuntenmaker, maar bleek teven de schlemiel van de wedstrijd. Na zijn goal werd Bouw van het veld gestuurd met een rode kaart (tweemaal geel), omdat hij het niet eens was met de wijze waarop het doelpunt viel van Lunteren, gescoord door aanvoerder Wilfred Donkersteeg. Volgens Bouw maar ook een hevig protesterende grensrechter Bertus van Essen, stond de doelpuntenmaker meters buitenspel.

Zowel Bouw als Van Essen verlieten het veld en Veensche Boys ging door met tien man. Yasin Kurt en Brahim Abdelkader werden gewisseld voor Sebastiaan Blom en Ferdi van de Pol. En dat bleek de redding voor Veensche Boys. Op een prachtige voorzet van Jan Struijk, ijzersterk op de linkervleugel, schoof Sebastiaan Blom de bal een minuut voor tijd genadeloos in de bovenkant nok van de goal. Alsnog de overwinning voor Veensche Boys, waar gezien de vele kansen van Lunteren een gelijkspel ook wel terecht had kunnen zijn.

Foto’s: Kees van den Heuvel