Telstar verliest van hekkensluiter

HOEVELAKEN – Telstar heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door van nummer laatst Fortissimo te verliezen. De Hoevelakers oogden futloos en liepen vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Telstar kwam in de slotfase nog dichtbij, maar verloor toch met 15-13.

Hoewel Telstar de laatste weken stroef speelt, was het vertrouwen in een goede afloop groot. Bij winst op Fortissimo zou Telstar zich waarschijnlijk veilig spelen. Telstar kwam nog op voorsprong, maar liep toen al snel achter de feiten aan. De Hoevelakers kregen maar geen vat op de scorende spelers van Fortissimo en scoorden zelf ook niet. Bij rust stond Fortissimo zodoende twee punten voor.

Na rust geen ander Telstar binnen de lijnen. Fortissimo sloeg een gat van vier punten en was hard op weg naar de overwinning. Enkele wissels brachten het vuur een klein beetje terug bij Telstar, terwijl Fortissimo juist inzakte. Tot twee keer toe kwam Telstar terug tot op één punt. Kansen op de gelijkmaker waren er, in de laatste minuut was het uiteindelijk Fortissimo dat voor het laatst scoorde (15-13).

Het gat naar de zevende plaats is nog een geruststellende drie punten. Volgende week spelen de nummers zeven en acht (NKC ’51 en Fortissimo) tegen elkaar. Voor Telstar de loodzware opdracht koploper ODIK te verrassen. Een lastige, maar geen onmogelijk opgave. In de uitwedstrijd deelden beide ploegen de punten al. Aanvang in Hoevelaken om 15:30uur.

Verslaggever: Wilbert Van Dijk