Sparta Nijkerk terug naar hoofdklasse

APELDOORN – In de rust van de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn bezette Sparta Nijkerk zaterdag nog virtueel de 13e plek (met recht op nacompetitie), maar door de dramatische 2e helft eindigde het duel in 5-2. Sparta degradeert door de nederlaag naar de hoofdklasse.

Joris van Rooijen en Niels Buijtenhuis hielpen de Nijkerkers goed in het zadel door in de 1e 18 minuten allebei te scoren. Die 0-2 voorsprong hield Sparta tot aan de rust vast. Wel moest Niels Vlugt het veld ruimen nadat hij een tik had uitgedeeld. Die rode kaart maakte de vooruitzichten minder rooskleurig voor trainer David Nascimento en zijn mannen, maar de kansen waren nog niet verkeken.

Scheidsrechter drukt stempel op duel

Al na vijf minuten in de 2e helft was de voorsprong van Sparta van het scorebord verdwenen. Door ongelukkig ingrijpen van doelman Sven Onland kon CSV Apeldoorn de aansluitingstreffer maken. Een handsbal aan Sparta-zijde leverde de thuisploeg even later een penalty op: 2-2. Nadat twee Apeldoornse verdedigers Maurice van der Wilt vasthielden, volgde de 3-2 vanuit de counter. Boosheid om dat onrecht maakte zich van Sparta meester en Tim Muller kreeg zijn 2e gele kaart voor zijn protest.

Met 9 man moesten de Nijkerkers toezien hoe de scheidsrechter later opnieuw een strafschop toekende aan de thuisploeg (4-2) die later nogmaals scoorde: 5-2.

bron: OmroepN