Ferdi van de Pol van NSC naar Veensche Boys

NIJKERKERVEEN – Ferdi van de Pol is terug op het oude nest. Na een jaar NSC heeft hij besloten zijn voetbalcarriere voort te zetten bij Veensche Boys.  De 26-jarige linksbuiten heeft dit seizoen eventjes mogen proeven aan de hoofdklasse. Hij heeft toen tweemaal in de basis gestaan en heeft zes keer mogen invallen. Ook was hij een kwartaal lang geblesseerd aan zijn enkel, een souvenir van het voorgaande seizoen bij Veensche Boys.  Heimwee maakte hem meester.

NIJKERKERVEEN – Ferdi van de Pol is terug op het oude nest. Na een jaar NSC heeft hij besloten zijn voetbalcarriere voort te zetten bij Veensche Boys.  De 26-jarige linksbuiten heeft dit seizoen eventjes mogen proeven aan de hoofdklasse. Hij heeft toen tweemaal in de basis gestaan en heeft zes keer mogen invallen. Ook was hij een kwartaal lang geblesseerd aan zijn enkel, een souvenir van het voorgaande seizoen bij Veensche Boys.  Heimwee maakte hem meester.

 

Ferdi: ‘Ik heb het de vorige twee seizoenen toch heel erg naar mijn zin gehad bij Veensche Boys.’ Over zijn overgang naar NSC vorig jaar: ‘Mij is vorig seizoen gevraagd terug te keren naar NSC en daar was ik gevoelig voor. En ik vond destijds dat ze bij Veensche Boys te laat waren met het benaderen van mij. Dat is weer allemaal goed gekomen. We zijn om tafel gegaan om erover te praten maar toen was eigenlijk alles al rond met NSC.

NSC ging de hoofdklasse in en dat was ook een uitdaging.’  Is dat een heel ander niveau, de hoofdklasse?
Ferdi van de Pol: Jazeker. Je medespelers hebben meestal allemaal betaald voetbal doorlopen en zijn nog vier jaar jonger.

 

Welke gesprekken heb je gevoerd met NSC over jouw perspectieven in de a-selectie van de Nijkerkse club? Was dat gegarandeerd?
Ferdi van de Pol: Ze wilden me zeker houden. Ze zagen me ook zeker groeien. Dat vond ik zelf ook.  Maar kijk, ik miste gewoon heel erg de sfeer.

 

Is dat het grote verschil tussen NSC en Veensche Boys?
Ferdi van de Pol: Ja. Hoe hoger je gaat voetballen, des te zakelijker het wordt. Overal komen jongens vandaan en die moeten ook nog naar huis rijden. Ik ben toch wel een gevoelsmens.

 

Een apres-voetbalmens
Ferdi van de Pol: Dat vind ik wel heel belangrijk, ja. Dat was bij NSC heel ver te zoeken. Daar komt bij dat je hier veel jongens kent en daar bijna niemand. Er komt bij de jeugd vrijwel niemand door.

 

In hoeverre heb je Veensche Boys dit seizoen nog gevolgd? Had je te doen met de trainer?
Ferdi van de Pol: Elke week volg ik Veensche Boys wel. Via de site kijk ik het laatste nieuws. Dat hoor je ook heel veel. Die site ziet er gewoon goed uit. En up to date. Ik had het resultaat van de lage klassering van Veensche Boys op zich wel verwacht. Je komt in West sowieso. Tegen Eemdijk heb ik Veensche Boys gezien en dat was van beide kanten niet hoogstaand. En DOVO heb ik ook bekeken en dat was niet denderend.

 

Je gaat echt voor de a-selectie van Veensche Boys?
Ferdi van de Pol: Als ik voor het tweede team van Veensche Boys zou gaan, had ik net zo goed bij NSC kunnen blijven en blijf je bij je eigen club.

 

Is er nog wat veranderd voor wat betreft jouw positie in het veld?
Ferdi van de Pol: Ik ben meer een aanvallende middenvelder geworden. Ik heb ook wel in de spits gestaan. Op het middenveld merkte ik in de hoofdklasse wel heel veel balsnelheid en balbehandeling. Dat is heel snel en je moet overal ogen hebben. Daar had ik nog wel moeite mee. Maar wellicht gaat het met mij en de Veensche Boys in de tweede klasse wat beter.

 

Je vind het niet erg dat je met de tweede klasse twee stappen terug moet doen?
Ferdi van de Pol: Hoofdklasse was wellicht iets te hoog gegrepen. Je hebt veel geleerd sowieso. De tweede klasse heeft ook leuke teams zoals Advendo, Horst en Lunteren.

 

Mark Iesberts, wanneer hebben jullie Ferdi van de Pol benaderd? Of heeft was het andersom?
Mark Iesberts: Twee tot drie maanden geleden is het eerste contact ontstaan. We wisten van het verleden van Ferdi bij Veensche Boys en dat hij weg ging. We hebben hem vorig seizoen meegemaakt en hij zat goed in de groep. Hij heeft de stap gemaakt naar NSC en heeft zich doorontwikkeld. Uiteindelijk hebben we twee of drie maanden geleden contact gezocht. Hij zei: ik heb eerst nog gesprekken met NSC. Prima. Wij gingen door. Toen gaf hij zelf ook aan dat hij weer wilde komen. Het is een jongen die goed in de groep ligt en die kunnen we altijd gebruiken. Het was ook duidelijk dat hij het serieus meende. En toen waren we er snel uit.

 

Wat is de toegevoegde waarde van Ferdi?
Mark Iesberts: Hij heeft zich doorontwikkeld en heeft op een hoger niveau gespeeld en meegetraind. Het voordeel is ook dat hij linksbenig is. Binnen de huidige selectie hebben we weinig linksbenige spelers. Dat geeft geen garantie dat hij er ook komt te spelen en dat weet hij zelf ook, maar dat geldt voor iedereen. En hij ligt gigantisch goed in de groep. Ik heb hem zelf niet zien spelen.

 

Trainer Jeroen Peters: Belangrijk is dat we kunnen starten met een selectie van 22 spelers en daar gaan nog twee van afvallen. Vanuit zijn linkerbeen en zijn actie is hij bijzonder. Vanuit het speelse zal er niettemin wat meer scherpte in moeten komen. Je vroeg of Ferdi medelijden had met de trainer. Met mij hoef je geen medelijden te hebben, maar het seizoen dat we nu achter de rug hebben, dat willen we niet meer. Dat kan Veensche Boys zich ook niet permitteren. We hebben dus jongens nodig die voor hun plaats willen knokken. Daarnaast houdt hij van gezelligheid. Hij zei net linkshalf. Het is niet onverstandig dat hij dat zei. We gaan kijken wat het gaat worden.’ 
Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen