Telstar korfbal verliest belangrijke punten

HOEVELAKEN – Telstar heeft de midweekse wedstrijd tegen Rheko met 10-9 verloren. In Rheden speelde Telstar bij vlagen dramatisch, maar voelde zich uiteindelijk nog tekort gedaan met de nipte nederlaag. Telstar startte sterk in deze belangrijke wedstrijd. De Hoevelakers hebben de punten hard nodig om degradatie te voorkomen en pakten al snel een 0-3 voorsprong. Vervolgens zakte Telstar ver weg. Aanvallend werden veel fouten gemaakt en bij de verdediging ontbrak de concentratie en het geduld om Rheko van scoren af te houden. De thuisploeg profiteerde dankbaar en kwam weer op gelijke hoogte. Vervolgens bleef Telstar maar doormodderen. Rheko had de smaak te pakken en scoorde vlak voor rust nog twee keer(5-3).

Na rust veranderde bleef Rheko de bovenliggende partij. Telstar creëerde aanvallend iets meer, maar kwam maar niet tot scoren. Rheko bouwde de voorsprong uit en dacht de punten halverwege de tweede helft binnen te hebben. Met Albert Kuijsten en Thomas Jongma in de ploeg leefde Telstar toch nog op. Rheko daarentegen was het spoor bijster en zag Telstar twee minuten voor tijd zelfs weer op gelijke hoogte komen. Rheko scoorde vervolgens uit een makkelijk gegeven vrije bal (10-9). Telstar kreeg ook een vrije bal, maar kwam hier niet meer aan toe. Na lang getreuzel van de scheidsrechter floot hij opeens voor het einde. Telstar zag een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker door de neus geboord en verloor met 10-9.

Telstar heeft zo een kostbare nederlaag geleden. Op 14 mei volgt de wedstrijd tegen hekkensluiter Fortissimo. Zowel voor Telstar als Fortissimo een cruciaal duel in strijd tegen degradatie. Aanvang in IJsselstein om 15.30 uur.