Telstar verdiend langs Dindoa

HOEVELAKEN – Telstar had het zich een stuk makkelijker kunnen maken door beter met de kansen om te gaan. Uiteindelijk werd Dindoa toch verslagen (11-9). Telstar pakte zo twee belangrijke punten en heeft nu een gat van drie punten naar nummer voorlaatst NKC ’51.

Telstar leefde met vertrouwen toe naar de belangrijke wedstrijd tegen Dindoa. Bij winst haakt de ploeg aan bij de middenmoot, bij verlies was het definitief knokken tegen degradatie. Telstar startte zonder Maarten de Jong (ziek) en zag daarnaast Joyce van den Hoogen al vroeg in de wedstrijd afhaken. Beiden werden uitstekend vervangen door Anke Hopman en de ook niet geheel fitte Thomas Jongma. De eerste helft was er voor Telstar één van de gemiste kansen. De verdediging stond als een huis en het veldspel was prima. Van afstand stond het vizier echter niet op scherp. Bij rust stond het daardoor slechts 4-3.

Na rust leek Telstar de wedstrijd snel te beslissen. Een gat van vier punten (8-4) was voor Dindoa daarentegen het sein een tandje bij te schakelen. Telstar verloor de concentratie enkele keren in de verdediging en zag de gasten naderen tot één punt. Zicht op een gelijkspel kreeg Dindoa nooit voor lange tijd. Op de juiste momenten bracht Telstar het gat terug op twee punten. Met 11-9 schrijft Telstar twee belangrijke punten bij en kan het zowaar aansluiten bij de middenmoot.

NKC ’51 en Fortissimo hadden geen punten gepakt waardoor de marge naar beneden er iets beter uit ziet. NKC staat op drie punten en het gat naar Fortissimo is een veilige zes punten. Op dinsdagavond 3 mei speelt Telstar tegen Rheko. In Rheden start de wedstrijd om 21.00 uur.