Veensche Boys strijdend ten onder tegen VVA (1-2)

NIJKERKERVEEN – Veensche Boys was zaterdag kansloos tegen DOVO en dat kan bepaald niet worden gezegd van de competitiewedstrijd drie dagen later tegen VVA’71. Ondanks het mooie verzorgde voetbal van de Achterbergers, speelde Veensche Boys met veel meer zelfvertrouwen dat leidde tot tal van uitbraken. Door slordigheden in de afwerking wist Veensche Boys evenwel haar kansen niet te verzilveren. Pas in de slotfase ging VVA met de winst aan de haal.

VVA’71 ligt daarmee in de eerste klasse A op koers voor het bereiken van de nacompetitie. Het duurde tot de zevenstigste minuut voordat Jillert Krikke zijn productieve periode in dienst van VVA verder uitbreidde. De aanvaller mikte, na appél voor vermeend buitenspel, binnen het strafschopgebied raak voor de ploeg van trainer Jan Fluit. Wim van Rhee maakte tien minuten later aan alle onzekerheid een einde voor VVA: 0-2, na een misser van Bart van Tiggelen die de bal niet onder controle had.

De late tegentreffer van Jan Struijk deerde de Achterbergers niet of nauwelijks: 1-2. Zijn goal mag trouwens in de categorie mooiste treffers worden opgenomen want de bal caramboleerde prachtig in het doelgebied van de tegenstander. Eigenlijk scoorde Veensche Boys al halverwege de tweede helft maar die goal werd afgefloten door de scheidsrechter nadat hij een overtreding had geconstateerd op verdediger Gerwen Rebel die overigens geblesseerd het veld verliet.

Foto’s: Kees van de Heuvel