Surf H1 – Volta H1 2-3

HOEVELAKEN – Zaterdag volleybalden twee teams uit de onderste regionen tegen elkaar. Zowel Surf als Volta kunnen de punten goed gebruiken, het eerste team van Volta vocht voor handhaving en het eerste van Surf moest winnen om eventueel nog boven Surf Heren 2 te eindigen. Sinds Surf heeft besloten om het kampioenschap aan het Nijkerkse NVC te gunnen, is dat namelijk nu de doelstelling geworden.

De eerste set had Surf het betere van het spel. Weinig fouten en gecontreerd spel zorgde voor een gemakkelijk overwinning 24-26.

In de tweede set ging bij Surf echter alles fout wat er ongeveer fout kon gaan. Volta kwam daardoor beter in hun spel wat resulteerde in een ruime voorsprong. Surf had daar geen antwoord op verloor de set met 25-18.

De derde set verliep vrijwel hetzelfde als de tweede set. Surf maakte veel onnodige fouten en Volta haalde hetzelfde niveau als in de tweede set, met als gevolg dat Surf voortdurend achter de feiten aanliep en daardoor ook deze set verloor met 16-26.

De vierde set begon Surf goed en kwam uiteindelijk op een verdiende voorsprong. Volta was echter niet van plan om zomaar de set uit handen te geven. Beide teams waren flink aan elkaar gewaagd, in tegenstelling tot de andere drie sets. Het leverde een laatste spannende slotfase op. Volta trok helaas voor Surf aan het langste eind en won de set met 23-25.

Volgende week speelt het eerste van Surf alweer zijn laatste wedstrijd, Blok EVC is dan de tegenstander.

Verslaggever: Alexander Gijsen