Veensche Boys door naar volgende ronde nacompetitie

Veensche Boys heeft de finale van de nacompetitie bereikt. De ploeg uit Nijkerkerveen kan dankzij een 1-1 gelijkspel nog steeds naar de eerste klasse promoveren. In de finale stuit de ploeg van trainer Wim van ‘t Westeinde op Sparta Enschede dat met 3-1 won van ESA. In een tweeluik wordt bepaald welke ploeg volgend seizoen in de eerste klasse speelt. “Het worden twee spannende, maar prachtige duels.”

De eerste horde is genomen, omdat de Veenders over twee wedstrijden beter zijn dan Be Quick’28. In Zwolle werd met 0-1 gewonnen. Vorige week hielp Bart van Tiggelen Veensche Boys aan de zege door de enige treffer te maken en ook in de thuiswedstrijd was hij belangrijk. De aanvaller, afkomstig uit het tweede elftal, maakte acht minuten na rust een 0-1 achterstand ongedaan. Hij kreeg de bal van Jan Struijk. In de draai kon Bart voor zijn man komen en de bal achter doelman René Oosterhof te schieten. “Dit zijn vaak niet de beste wedstrijden, maar wel de mooiste om mee te maken”, zei Van ‘t Westeinde direct na afloop. “We hebben veel energie in de wedstrijd gestopt. De tegenstander wilde graag opbouwen en dat hebben we in de tweede helft goed voorkomen door ze te dwingen om de bal naar voren te trappen.” Veensche Boys startte voortvarend, maar staande de eerste helft kreeg Be Quick steeds meer grip op de wedstrijd. Na ruim een half uur leidde dat tot een 0-1 voorsprong. De bal viel over de laatste linies van Veensche Boys waarna Bas Buimer de bal onder keeper Martijn van de Grootevheen door wist te schieten. Na rust lukte het Be Quick niet meer gevaarlijk te worden.
In totaal won Veensche Boys dus met 2-1 en dat zorgt ervoor dat de ploeg uit Nijkerkerveen in drie dagen tijd twee wedstrijden speelt. Op Hemelvaartsdag gaat Veensche Boys op bezoek bij Sparta Enschede en zaterdag 31 mei volgt de return in Nijkerkerveen. “We hebben nog steeds zicht op de eerste klasse en dat voelt geweldig”, erkent Van ‘t Westeinde, die het seizoen op een positief manier wil afsluiten. “Via de play-offs promoveren maakt een turbulent seizoen in één keer goed.”