31 oktober/2 november: Menindoor Nijkerk

25 okt , 11:28 Sport
2022 11 05 menindoor 07
Voor de 27e keer organiseert menvereniging De Lange Boom de indoormarathon voor menners.
Van donderdag 31 oktober tot en met zaterdag 2 november barst een spannende strijd los met paarden, pony’s en rijtuigen.
Ook als je niets met paardensport hebt, is Menindoor Nijkerk een bijzonder spektakel om te gaan bekijken. In de manege is een parcours met hindernissen zoals een enorme brug opgebouwd waar de aanspanningen zo snel mogelijk door heen zullen rijden.
Op donderdag, vrijdag en de zaterdagochtend en middag worden de voorrondes gereden. Alle deelnemers rijden twee parcoursen waarna de besten op zaterdagavond in de finale strijden om de prijzen.

Grote klasse

Menners uit alle windstreken van ons land weten de weg naar Nijkerk te vinden. Ook dit jaar was de wedstrijd binnen de kortste keren vol. Het evenement heeft bijna 200 deelnemers en is daarmee het grootste in deze sport in Nederland. Dat komt door de prachtige entourage en het altijd enthousiaste publiek. Er komen aanspanningen met 1 paard of pony aan start, maar ook tweespannen, tandems en ponyvierspannen.

Gratis toegang

De grote finale begint op zaterdagavond 2 november om 19.00 uur en is het sluitstuk van het evenement. De finalisten zullen op het scherp van de snede door het parcours racen. Dat is geweldig om mee te maken. Naast de wedstrijd met paarden en pony’s is er op zaterdagavond ook een quadrace voor de deelnemers. Dat leidt vaak tot hilarische taferelen.
Niet alleen zie je geweldige paardensport, maar ook vind je veel gezelligheid tijdens Menindoor Nijkerk. De toegang tot het evenement is op alle dagen gratis. Je vindt Manege Luxool op het gelijknamige sportpark aan de Luxoolseweg 25 B, 3862 WH in Nijkerk.