Jongste team van Basketballvereniging Sparta Nijkerk winterkampioen

NIJKERK – De U10 basketballertjes van Sparta Nijkerk en de Blue Arrows uit Driebergen hebben de spanning voor het winterkampioenschap in hun competitiepoule tot en met de laatste wedstrijd erin gehouden. Zaterdag 18 december zou de beslissing moeten vallen welke van de twee teams met de kampioenstitel zou mogen weglopen. De Spartaantjes hadden de week ervoor nog met een nipte overwinning van 31 – 28 de Blue Arrows verslagen in sporthal Watergoor.

De laatste en beslissende wedstrijd dan ook uit in Driebergen spelen maakte het er voor hun niet makkelijker op. Dat bleek dan ook tijdens het verloop van de eerste twee kwarten van de wedstrijd waarin de Nijkerkers op achterstand kwamen. Na de rust en de nodige aanwijzingen van de trainer Derk Post ( oud USA college basketballspeler ) en coach Colien Snaak kwamen de Spartanen in het derde en vierde kwart sterk terug en versloegen uiteindelijk de Blue Arrows met 53 -22. Door het behalen van het winterkampioenschap promoveert ook dit team naar de eerste klasse en mag in januari naast de heren 1 en de U12-1 van Basketballvereniging Sparta Nijkerk in de 1e klasse van de regiocompetitie uitkomen.