Sparta snakt naar het einde

De korfballers van Sparta Nijkerk hebben nog één punt nodig om zich te handhaven in de eerste klasse. Na de promotie van vorig jaar liepen er in het Nijkerkse kamp weliswaar enkele optimisten rond die “een verrassing niet uitsloten”, de beleidsbepalers van de club stelden echter heel nadrukkelijk dat handhaving het doel was. 

Het heeft er alle schijn van dat die doelstelling ook gehaald wordt. Daarmee is dan ook meteen alles wel gezegd. “Het is niet helemaal het jaar geworden wat ik me had voorgesteld”, aldus trainer de Bruijne, “maar dat heeft zeker niet te maken met ondermaats presteren. Ik wil me niet alléén maar verschuilen achter tegenslagen maar ik vind dat we de wind niet helemaal mee hebben gehad, de afgelopen tijd”. De oefenmeester die aan het eind van deze korfbaljaargang vertrekt naar het Ermelose DINDOA doelt daarmee op ongetwijfeld op de blessure- gevallen die zijn ploeg ten deel vielen. “Natuurlijk was het wegvallen van Sander Motshagen en Annebertien de Vente een streep door de rekening maar ook het feit dat ik om uiteenlopende redenen niet altijd over een fitte en complete groep kon beschikken breekt je soms gewoon op”.
Het moet gezegd, de Bruijne moest nogal eens een konijn uit de hoge hoed toveren. Zoals zo vaak verschuilt hij zich echter niet achter dat soort zaken: “Ik heb ook beslissingen genomen waarvan ik me achteraf heb afgevraagd of ik dat wel goed had gedaan, dat wil ik niet ontkennen. Toch denk ik dat Sparta er dit seizoen het maximale heeft uitgehaald. Handhaving was het doel, nou, dat hebben we gerealiseerd. Deze ploeg heeft geleerd en kan daar volgend seizoen onder de nieuwe trainer Hugo van Woudenberg haar voordeel mee doen. Als ik bijvoorbeeld zie hoe speelsters als Magdiël van Boven en Eline van de Grootevheen  gegroeid zijn en hoe bijvoorbeeld Lysanne Hamstra zich ontwikkelt dan hoeft Sparta niet bang te zijn voor volgend seizoen. Voor wat betreft dit seizoen kunnen we stellen dat het, mede door de noodzakelijke beslissingswedstrijd in de zaal, een lange competitie is geworden. De ploeg is wel toe aan vakantie”. 
Overigens  moet zeker ook niet voorbij worden gegaan aan het feit dat Sparta 2 afgelopen zaterdag de titel in de wacht sleepte in de 2e klasse. Een goed teken dat de club ook in de breedte sterker wordt.
In het duel tegen HKC (Utrecht) van afgelopen zaterdag wilde Sparta wel écht maar kon het soms simpelweg niet. Tot twee keer toe wist de ploeg een behoorlijke achterstand weg te werken (van 7-2 naar 7-7 in de eerste helft en van 13-9 naar 14-14 na rust) maar toch ontbrak het ’t team aan de power om door te drukken. Jammer want de ploeg had zich met een overwinning een goede dienst kunnen bewijzen. Lichtpuntje was dat Annebertien de Vente na een moeilijke periode weer wat speelminuten maakte en dat zeker niet onverdienstelijk deed. Wellicht dat zij nog van waarde kan zijn om uit de laatste 2 duels (NKC ’51 en het reeds gedegradeerde Regio ’72) dat ene puntje te halen. Het zou de ploeg sieren met ‘lijfsbehoud’ afscheid te nemen van haar trainer de Bruijne die in de afgelopen 4 jaar met veel enthousiasme zijn ploeg tóch een niveau hoger bracht.   
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen