NSC zet eindsprint te laat in!

NIJKERK  – Ondanks de eindsprint van NSC werd er verdiend verloren tegen XerxesDZB.
In de 1e helft liet de scheidsrechter zich veelvuldig gelden. Een vrije trap die hij gaf  aan de Rotterdammers was discutabel, maar de gegeven strafschop na de vrije trap was nog discutabeler. Een speler van de geelblauwen hield zijn arm voor zijn gezicht om deze te beschermen, werd bestraft met een strafschop. Dit gebeurde allemaal al vroeg in de wedstrijd. NSC zat niet in de wedstrijd en al vrij snel viel de tweede treffer.  Xerxes bleef veel druk zetten en kregen veel kansen. Robert v.d. Bunt moest zich bij een van deze kansen strekken om zijn doel schoon te houden. Hierbij liep hij een vervelende liesblessure op. Zijn vervanger Koen Verhoeff was amper in het veld of hij verkeek zich op een voorzet vanaf de rechterkant en werd het 0-3. Marco Lam schoot, net voor rust, het eerste doelpunt voor NSC erin.  De Nijkerkers begonnen na rust met veel druk naar voren om zo de aanval van Xerxes te ontregelen. Ondanks de druk maakte de Rotterdammers 1-4. Na dit doelpunt was het geloof verdwenen bij de blauw gele brigade, maar Sercan Ozturk maakte een schitterend doelpunt en het geloof was er weer. De zebra’s leunden achterover en kregen steeds meer druk te verduren. In de laatste minuten van de wedstrijd werd een strafschop aan NSC toegekend die onberispelijk werd ingeschoten door invaller Mo Ikariden. Daarna veel druk van de Nijkerkse zijde, maar een gelijkspel zat er niet meer in. Vorig seizoen waren de mannen van Jerry Cooke in de thuiswedstrijden zo succesvol, dit seizoen is het nog vrij droefig gesteld in de thuiswedstrijden.  Er vorig jaar weinig blessures waren maar kijkende naar de huidige situatie er velen zijn die de selectie verkleinen. Michel v. Beek deze week met succes geopereerd is. Ridouan Tabaouni 13 oktober a.s. aan zijn kruisbanden geopereerd wordt. Christian v. Dusschoten volgende week naar het ziekenhuis moet. Robert v.d. Bunt een vervelende blessure opliep en last but not least Rinke Rozema een blessure aan zijn hamstring.

Zaterdag 9 oktober speelt NSC tegen DTS’35 uit Ede.