Frisse start voor dames 1 NVC

NIJKERK – Dames 1 van NVC Nijkerk heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld, thuis tegen dames 2 van H.S.C. Hierden. In de eerste set was er niets van te merken, dat de samenstelling van het team ten opzichte van het vorig jaar veranderd was. Het spel liep soepel. De dames verloren maar nipt: 25-27. Daarna werd het minder. De pass werd slordig gebraccht, waardoor de aanval niet uit de verf kwam. Dat gaf HSC de ruimte het eigen spelletje op te bouwen. In de tweede set gaf NVC behoorlijk tegengas door de aanwijzingen van (interim) coach Jolanda van de Ridder op te volgen en goed te kijken naar de zwakke plekken van de tegenstander en daar te scoren. Het mocht niet baten, want de tweede set ging met 18-25 naar Hierden. De derde set was een kopie van de tweede, op de eindstand na: 20-25. Tijdens de vierde set werd duidelijk dat NVC moe werd. Ondanks fanatieke pogingen de laatste set toch te winnen, is ook deze verloren met 12-25.
Het verlies neemt niet weg, dat NVC 1 fanatiek en gedreven is. De speelsters vullen elkaar in technisch en mentaal opzicht goed aan.  Dames 1 gaat ongetwijfeld een uitdagend sportief seizoen tegemoet, met een gezellig, fanatiek volleybalteam!